Ubojiti napadački dvojac odveo Inter privremeno na vrh Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 22:59

Martinez u prvom dijelu, Lukaku u drugom za plus dva i utakmicu više od Juventusa. Crno-plavi će prenoćiti na vrhu Serie A, a Conte je pronašao duet zbog kojeg će interovci brzo zaboraviti Maura Icardija.

Interov napadački dvojac Lautaro Martinez i Romelu Lukaku zabio je po jedan u svakom poluvremenu za 1:2 u gostima kod Brescije iz uvodna dva udarca po golu i odveo crno-plave privremeno na vrh Serie A nakon deset odigranih prvenstvenih utakmica.

 

 

Crno-plavi tifozi dobro će prokopati memoriju pokušavajući se prisjetiti kad je napadački dvojac ovako dobro funkcionirao u domaćem prvenstvu na startu sezone. Morat će zagrabiti u doba prije ukazanja sina odbjeglog Maura Icardija, koji je očigledno zagušivao suigrače, jer već više od pola desetljeća nisu imali dvojicu s 5+ golova nakon odigrane četvrtine prvenstva. Lukaku ima sedam, a Martinez 5. Zadnji put u sezoni 12/13. kad su više od pet komada na kontu u ovom dijelu sezone imali Milito i Cassano.

 

 

Argentinac je pogodio u 23. za 0:1 na dodavanje Stefana de Vrija, a Belgijac za 0:2 40 minuta kasnije nakon Gagliardinijeve asistencije. Interovci su svoje prilike pametnije koristili jer su golove zabili iz uvodna dva udarca u okvir. Brecsija je pucala tri od tri, ali nisu uspijevali svladati Handanovića. Savršenu partiju Brozovića i društva, s oproštenjem, usrao je Milan Škriniar autogolom za 1:2 u 76. minuti. Čovjek koji će stajati na putu hrvatskim ambicijama za plasman na Euro na Rujevici sredinom studenog odigrao je blijedo, a gol u krivu mrežu začinio je žutim u drugom poluvremenu zbog naguravanja.

 

 

Inter će privremeno preskočiti Juve nakon 10 kola s 25. bodova, dva više i utakmicu više od aktualnog prvaka.

U drugoj večeras odigranoj utakmici Parma je kod kuće poražena od Verone 0:1 golom Darka Lazovića iz prvog dijela.

Rezultati 10. kola Serie A:

Parma - Verona 0:1 (Lazović 10')

Brescia - Inter 1:2 (Škriniar(ag) 76'/ Martinez 23', Lukaku 63')

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

InterRomelu LukakuLautaro MartinezBresciaSerie A

Ostale Vijesti