U Swansea City stigao ekvadorski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.07.14. | 14:50

Premierligaš Swansea City zgotovio je dovođenje šestog pojačanja ovog ljeta. Iz Meksika je stigao ekvadorski reprezentativac Jefferson Montero...

Potpisao je ugovor na četiri godine, a dolazi iz meksičkog Morelia. Vrijednost transfera procjenjuje se na pet milijuna eura. Momčad sa Liberty stadiona u Swanseaju nije mu strana. 2011. godine, 24-godišnji krilni igrač Ekvadora i bivše krilo Villareala, bio je na posudbi u Real Betisu i španjolski klub odigrao je prijateljsku utakmicu protiv Swansea u Južnom Walesu. Domaćini su slavili 1:0, a Montero ističe kako ga se momčad već tada dojmila.

Za odluku o dolasku u Englesku, ohrabrio ga je reprezentativni kolega i krilo Manchester Uniteda Antonio Valencia, koji mu je savjetima pripremio odlazak u Premiership.

Nakon što je prošao testiranja, Montero se upoznao sa svojim suigračima, odradio trening i nije skrivao zadovoljstvo dolaskom u Swansea City i pod režim menadžera Garrya Monka.

„Bio sam vrlo impresioniran Swanseaom kada sam igrao protiv njih u prijateljskoj utakmici dok sam bio u Betisu. Njihov stil igre je vrlo atraktivan, a i Valencia mi je rekao puno dobrih stvari o momčadi, protiv koje je, kaže, uvijek teško igrati“, kazao je Montero, koji je startao u sve tri utakmice u skupini za Ekvador na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu od kojeg se njegova reprezentacija oprostila već u prvoj fazi natjecanja. Ukupno je zabilježio 43 nastupa za nacionalnu izabranu vrsti u postigao osam golova, 2007. godine sudjelovao u osvajanju Panameričkih igara u Brazilu postigavši pogodak u finalu protiv Jamajke, koju su pobijedili 2:1.

Zanimljivo, upravo će na otvaranju nove sezone igrati protiv svog suigrača u reprezentaciji. 16. kolovoza u prvom kolu Premiershipa, snage će na Old Traffordu odmjeriti Manchester United i Swansea City.

„Nedavno smo razgovarali i šalili se na račun toga kako ćemo igrati jedan protiv drugoga već u prvom kolu. Bit će to vrlo zanimljiva utakmica za nas“.

Ne krije da se veseli novom izazovu.

„Dao mi je do znanja koliko je odlilčno prvenstvo. Svaka utakmica je punog natjecateljskog ritma i zbilja se jako veselim onome što me očekuje. Igrao sam u Primeri i u Meksiku, ali sada sam u najboljoj ligi svijeta i želim se zahvaliti Swanseu što mi je omogućio takvu priliku“, poručio je Montero putem svojeg prevoditelja i naglasio kako još uvijek ne priča engleski, ali da će vrlo brzo naučiti jezik kako bi mogao lakše komunicirati sa svojim suigračima i trenerom.

 


Tagovi

Swansea CityJefferson MonteroAntonio ValenciaManchester United

Ostale Vijesti