Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

U Splitu je tanka crta između depresije i euforije, stoga Derbi donosi opću mobilizaciju Hajdukovih trupa

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 08:00

Torcida je najavila dolazak na posljednji trening prije Dinama

Sve je spremno za veliki derbi Hajduka i Dinama koji je na rasporedu u nedjelju u 18 sati na rasprodanom Poljudu. Treneri odrađuju posljednje pripreme za veliku utakmicu, najveći dvoboj hrvatskoga sporta, a ljudi se spremaju u Splitu doći podržati Hajduk koji je nakon dugo vremena na prvom mjestu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, tek je početak drugog kruga prvenstva, ali Hajduk pobjedom može pobjeći na pet bodova razlike uz napomenu da Modri imaju susret manje.

Euforija je dodatno zavladala kada je Hajduk u četvrtka navečer prešao brojku od 100 tisuća članova koji su odani bijeloj boji i ima ih iz svakog kutka svijeta, jer članstvom žele pokazati vjernost klubu. Učlanjuju se tek rođene bebe, to je postala tradicija u obiteljima gdje tata podržava Hajduk.

Prije derbija oglasila se i Torcida koja je najavila dolazak na posljednji trening Bijelih kako bi im dala podršku, a nakon toga na Rivi namjeravaju proslaviti prelazak brojke od 100 tisuća članova. Hajdukov 12. igrač imat će važnu ulogu u Derbiju, pogurati svoje ljubimce do pobjede i rasplamsati san od tituli koju čekaju od 2005. godine.

„Skupa smo lansirali Hajduk u svjetski vrh po broju članova, ali ono pravo tek je prid nama! U nedilju se igra derbi, a uoči utakmice idemo pokazati još jednom šta je Hajduk i koliko ga volimo! Zbog toga, okupit ćemo se u subotu u 17.30 kraj Galeba (pokraj ulaza za Istok) i zajedno ohrabriti igrače i odvesti ih do pobjede koja nam svima život znači. Snažno, glasno, srčano, do kosti, požrtvovno i hajdučki… …. Nakon toga, svi skupa idemo na Rivu gdje ćemo spektakularno obilježiti povijesno ostvarenje i nevjerojatnu brojku od 100.000 članova! Vidimo se subotu, svi na trening!“, poručili su između ostalog iz Torcide.

Na treneru Ivanu Leki je da smiri euforiju i fokus baci na teren na kojemu se odlučuje o bodovima. I sam je u najavi dvoboja govorio koliko je u Splitu, ali i u njegovoj momčadi tanka linija između depresije i euforije. Osjetilo se to ove sezone eliminacijom od PAOK-a, pa s pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu, do dva iznenađujuća poraza od Istre i Gorice u sudačkoj nadoknadi, da bi trijumf nad Lokomotivom pred Derbi donio opet ravnotežu.

U tjednu prije Derbija da se u medijima pročitati mišljenja stručnjaka i trenera koji daju svoje savjete i nude prognozu. Tako je Elvis Scoria za Sportske novosti rekao sljedeće:

„Derbi je prije svega strahovito bitan za Hajduk zbog te sve euforije koja se stvorila u Splitu. Drži se da Hajduk ove sezone može osvojiti titulu. Hajduk si ne može dozvoliti poraz protiv Dinama na Poljudu! Poraz bi za Splićane jako loše djelovao, ne samo na kompletni ambijent, nego i na momčad. Bio bi to veliki korak unatrag za ambicije kluba s Poljuda. Pobjeda Hajduka bi značila da mogu i dalje vjerovati u titulu, bio bi im to ogroman vjetar u leđa. Trijumf bi im donio veliku motivaciju, uvjerenje da konačno mogu skinuti Dinamo s hrvatskog trona. Očekuje nas super zanimljiv derbi, mislim da ćemo svi skupa uživati u njemu. Sergej Jakirović i Ivan Leko su mi iznimno dragi treneri. Baš se veselim utakmici.

To je razmišljanje neutralnog komentatora, a zanimljivo je bilo vidjeti što o Derbiju kaže Dražen Mužinić-Frfa, legenda Hajduka iz 70-ih godine, igrač koji je imao izuzetnu srčanost. I on je ponudio svoje viđenje o Derbiju za Jutarnji list:

„Predviđam da će to biti, kako se to u žargonu kaže, rovovska bitka, i to na sredini terena. Pretpostavljam da će obje momčadi imati sukladne sustave, po mojem uvjerenju i jednima i drugima je najvažnije ne izgubiti. Jer, ulog je velik, to su dvoboji u kojima bodovi vrijede dvostruko. Sveukupno može se očekivati vrlo oprezna igra, s dosta nadmudrivanja, ali bez rizika.“

Vidjet ćemo u nedjelju tko će izići kao pobjednik i tko će se radovati, a za sada se raduju poklonici nogometa pred kojima je velika utakmica koja odavno nije okupirala toliki interes javnosti.


 

 

 

 

 

 


Tagovi

HajdukDerbiDinamo ZagrebIvan LekoTorcidaElvis ScoriaDražen MužinićPoljudHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti