REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

„U posljednjih nekoliko mjeseci Gündoğan igra kao Zidane u svojim najboljim danima“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.05.23. | 12:10

Kapetan Građana oduševio je prošlog vikenda u ogledu protiv Evertona, a danas će biti velika uzdanica Pepa Guardiole u finalu prije finala.

Inter čeka, a hoće li dočekati Manchester City ili pak Real Madrid saznat ćemo danas oko 23 sata. Ili nešto kasnije, ako utakmica ode u produžetak, što svakako nije nemoguće.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šeici sanjaju trofej Lige prvaka, ali na putu do naslova najbolje momčadi Europe stoji Real Madrid. A onda i Intera. No, prva utakmica u Madridu napunila je Građane samopouzdanjem. Doveo je Vinicius Jr. Los Blancose u vodstvo, ali onda je Kevin De Bruyne probio svojeg 'smrtnog neprijatelja' Thibauta Courtoisa i postavio konačnih 1-1. Belgijski veznjak ove sezone, izuzev onih 30-ak dana u Kataru, igra vjerojatno nogomet karijere. Zabija, asistira, diktira tempom igre, ali… U Cityju ima jedan igrač koji ove sezone igra jednako dobro kao on, ako ne čak i bolje.

Oglas

Man City - Real Madrid


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Iako su mnogi prvo pomislili na Erlinga Haalanda, ovdje je riječ o kapetanu momčadi İlkay Gündoğan. Iskusni njemački veznjak je u sjajnoj formi, protiv Evertona je upisao dva pogotka za koje se ne zna koji je ljepši od kojeg, a još je uspio i asistirati norveškom stroju za golove. Dosad je u svim natjecanjima ove sezone skupio devet pogodaka i sedam asistencija, a iako je imao sezone u kojima je bio još 'plodniji', mnogi ističu kako nikada nije bio zreliji i kako njegova igra nikada nije bila ovako uvjerljiva.

„Mislim da cijele sezone u Ligi prvaka igramo dobro, u Premier ligi baš i ne. Nastala je ta 'rupa', a mi smo samo gledali kako da se ta 'rupa' ne poveća. Gubili smo, remizirali… Nije bilo dobro. Ali s ovom grupom igrača nikad ništa nije gotovo. Izgleda da smo se probudili u drugom dijelu sezone. Vidjeli smo nekoliko objava na Twitteru koje su nas nasmijale, s tim da u njima ima istine. Jedna od objava koja nas je nasmijala je bila da se Ilkay posljednjih nekoliko mjeseci igra kao Zidane iz najboljih dana. Ali, gledajte, to je ono što ovi dečki rade. Nismo iznenađeni. U ovoj grupi ima mnoštvo rođenih pobjednika i igrača koji su svjetske klase“, rekao je u najavi utakmice Kyle Walker, jedan od najbolji desnih bekova na svijetu koji posljednje vrijeme sve češće igra desnog stopera u Pepovom hibridu 3-2-4-1.

Uzvratna utakmica Manchester City – Real Madrid igra se u 21 sat na Etihadu, prijenos možete gledati na HRT-u 2, a tekstualni prijenos na Germanijaku.




Tagovi

Ilkay GündoganManchester CityKyle Walker

Ostale Vijesti