Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U nastavku probuđena Rijeka preokrenula Varaždin i gurnula ih na začelje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 16.05.21. | 17:01

Gosti su se nakon očajnog prvog dijela na krilima Menala pokrenuli u nastavku te upisali važne bodove u borbi za Europu

Na Gradskom stadionu u Varaždinu odigrana je utakmica 35. kola Prve HNL u kojoj je Rijeka slavila preokretom protiv istoimenog domaćina rezultatom 2:3 te tako stigla do važnih bodova u borbi za Europu.

Varaždin je odlično ušao u susret, od samog starta domaćini krenuli okomito prema golu gostiju koji su na početku djelovali izgubljeno. Nakon prvih par neuspjelih ubačaja, domaćini su opasno zaprijetili u 16. minuti poslije pogreške Velkoskog, ali udarci Vuka i Elezija nisu probili blok gostiju.

Nastavili su domaćini s boljom igrom te su prijetili iz svih oružja, Herrera je u 17. minuti sjajno skočio u kaznenom prostoru, ali udarac glavom je bio mlak pa Nevistić nije imao većih problema. Dvije minute kasnije Obregon je izašao sam ispred golmana, ali se odlučio na pad u kaznenom prostoru tražeći penal, no sudac Pajač je smatrao kako nije bilo kontakta te je napadaču Varaždina dao žuti karton zbog simuliranja.

Konstantni pritisak na obranu Rijeke urodio je plodom u 34. minuti kad je Capan neshvatljivo pogriješio i umjesto sigurnog dodavanja Velkoskom uposlio Obregona, koji se sjurio prema Nevistiću i s ruba kaznenog prostora poslao loptu u mrežu za 1:0.

Pogledajte gol Obregona OVDJE.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli više ni jednu ozbiljniju priliku te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti domaćina. Nevjerojatan je podatak da Rijeka u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac prema golu Horkaša, što je za momčad koja se bori za mjesto u Europi katastrofalan podatak.

Trener gostiju Goran Tomić na početku drugog dijela pokušao je prodrmati svoju momčad s dvije promjene te je u svlačionici ostavio Velkoskog i Tomečaka, dok je na tere4n poslao Libera i Murića. No, unatoč promjenama prvu su zaprijetili domaćini, ali Elezi se umjesto jakog udarca odlučio na gađanje, ali je loptu poslao preko gola.

Rijeka je prvi put na utakmici zaprijetila u 55. minuti kad je Menalo sjajno probio desnu stranu te vratio povratnu u peterac, ali nije pronašao nijednog suigrača. U nastavku akcije gosti su zaradili korner, ali ni iz njega nisu uspjeli uputiti udarac na gol Horkaša.

Najbolju priliku utakmice gosti, koji su se u drugom dijelu ipak probudili,  su propustili u 59. minuti, Menalo na identičan način probio desnu stranu, ali ovoga puta njegov ubačaj domaća obrana šalje u korner. Nakon ubačaja iz kuta Andrijašević je vratio loptu na prvu vratnicu, ali Senić je na mjestu i ponovno šalje loptu van terena.

Međutim, samo tri minute kasnije Rijeka je prvi udarac prema golu pretvorila u pogodak. Pavičić je ubacio iz kornera na peterac gdje je neshvatljivo ostao sam Menalo i pospremio loptu iza Horkaša za 1:1.

Pogledajte gol Menala OVDJE.

Varaždin je pokušao odgovoriti već u sljedećem napadu preko Vuka, koji se izvukao na udarac, ali nije najbolje zahvatio loptu koja nije stvorila velike probleme Nevistiću.

Utakmica je nakon gola potpuno živnula, gosti su se u potpunosti probudili te opasno zaprijetili u 66. minuti nakon sjajne kombinacije Pavičića, Andrijaševića i Menala, čiji udarac završava u bloku te odlazi u korner. Pavičić je ponovno ubacio iz kuta na prvu vratnicu gdje je Horkaš ovoga puta zaplivao, odbijanac dolazi na nogu Capana koji je posprema u mrežu za preokret gostiju 1:2.

Pogledajte gol Capana OVDJE.

Da stvar bude gora po trenera domaćeg sastava, Horkaš ne samo da je krivac za drugi gol Rijeke već se prilikom istrčavanja u prazno i ozlijedio te je morao napustiti igru, a na njegovo mjesto je ušao Oliver Zelenika.

U 79. minuti Rijeka je stigla i do trećeg gola, Josip Drmić je primio loptu na rubu kaznenog prostora te protrčao kroz obranu domaćih i iz teškog kuta probio Zeleniku te pokazao o kakvom se majstoru radi.

Pogledajte gol Drmića OVDJE.

Tračak nade za domaćine pojavio se u 84. minuti kad je Postonjski sjajno ubacio iz slobodnjaka na drugu vratnicu gdje je utrčao Novoselac i glavom poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Nevistića za 2:3.

Pogledajte gol Novoselca OVDJE.

Tri minute kasnije Varaždin je bio blizu povratka, ali Gabrijel Boban nije najbolje zahvatio loptu glavom. Isti igrač je u 90. minuti propustio još bolju priliku, domaćini su odigrali brzu kontru, Obregon je dobio sjajnu dubinsku loptu te se na rubu kaznenog prostora oslobodio protivničkog igrača i nesebično proigrao utrčalog Bobana čiji udarac završava u bloku obrambenog igrača.

Domaćini su u samoj završnici bacili sve karte u napad, ali više od prilike Senića nisu uspjeli napraviti jer je Rijeka odlično sakrila loptu i „ukrala“ dragocjene minute te tako osigurala svoja tri važna boda.

Rijeka je ovom pobjedom nastavila utrku za trećeplasiranom Goricom, dok će Varaždin posljednje kolo i susret u Koprivnici protiv Slaven Belupa dočekati kao fenjeraš.



Tagovi

HNK RijekaNK Varaždin

Ostale Vijesti