Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

U HNL je stigao iz ruskog velikana, zabio je jedino Hajduku, a sad karijeru nastavlja u Finskoj (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.08.21. | 12:36

Nije dugo bio bez angažmana.

Liberijski napadač Sylvanus Nimely ovog je ljeta dogovorio sporazumni raskid suradnje s Goricom. Iako je u Turopolje stigao kao poprilično pojačanje iz druge momčadi Spartak Moskve u kojoj je igrao jako dobar nogomet, Liberijac se nikako nije uspio adaptirati na hrvatski nogomet pa je tako nakon manje od pola godine odlučio 'spakirati kofere' i svoju sreću pronaći negdje drugdje.

I onda je krenuo opet put sjevera. Doduše, neće opet u Rusiju, već Finsku. Njegov novi klub je Ilves Tempere, trenutno sedmoplasirana momčad finske prve Veikkausliige.

S novim klubom je Nimely je dogovorio suradnju do kraja sezone 2022, s tim da postoji opcija produljenja ugovora za dodatnu godinu.

Liberijac je u Finsku stigao još prošlog tjedna, a iz kluba javljaju kako će biti na raspolaganju treneru Kalliju za nadolazeći ogled protiv FC Intera ovog vikenda.

Što se tiče njegovog boravka u Lijepoj našoj, spomenimo kako je u HNL-u skupio devet nastupa bez učinka, a jedini pogodak zabio je u Hrvatskom kupu protiv Hajduka (3:0) te je u tom natjecanju skupio dva nastupa.

Nimely je u osam navrata branio boje reprezentacije, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 350 tisuća eura.



Tagovi

Sylvanus NimelyHNK GoricaFinska ligatransferi

Ostale Vijesti