Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

U Hajduku su ga mučile ozljede: „Nisam htio iz Splita, potpisao bih tada desetogodišnji ugovor bez oklijevanja“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 11:33

„Malo igrača može reći da su tamo doživjeli ono što sam ja doživio“

Promjenom vlasničke strukture u ljubljanskoj Olimpiji došlo je do promjene na klupi pa je trenersku palicu preuzeo nekadašnji trener Osijeka Dino Skender kojem je to već i bio posao. Njegovim dolaskom igrački kadar pojačala su dva bivša igrača Hajduka, stoper Goran Milović i nekadašnji najbolji strijelac HNL-a Marko Futacs.

31-godišnji mađarski napadač nekoć je slovio za jednog od većih nogometnih talenata svoje nacije, a prošlog vikenda donio je pobjedu Olimpiji golom u debiju. Dijete Ferencvaroša prošao je francuski Nancy, njemačke Werder Bremen i Ingolstad, engleske Portsmouth, Leicester i Blackpool, te Diosgyor i Mersin IY do dolaska u HNL. U Hajduk je stigao u ljeto 2016. sa stigmom napadača podložnog ozljedama, ali na Poljudu su imali strpljenja za njegov oporavak koljena što se na kraju isplatilo.

U toj sezoni bio je najbolji strijelac, a o razdoblju u Hajduku govorio je u intervjuu za slovensku Nogomaniju.

„Hajduk se dogodio nakon ozljede koljena, to mi je bila prva teža ozljeda. Imao sam vremena dobro razmisliti. Mario Branco je bio sportski direktor, vjerovao je u mene. Bili su strpljivi prema meni, ne navijači, nego klub. Polako sam se podigao i onda je krenulo. Rekao sam si da nikada ne želim napustiti Split. Da mi je netko tada dao desetogodišnji ugovor, bez oklijevanja bih ga potpisao. Bio sam sretan. Navijači su mi dali toliko toga. Malo igrača može reći da su tamo doživjeli ono što sam ja doživio. No, tamo je teško igrati, pritisak je velik, Hajduk već dugo lovi naslov i proboj u Europi“, rekao je bivši topnik Bijelih o sretnim danima, ali podsjetio se i onih manje sretnih.

Sjetio se i sukoba s navijačima na ulici.

„To je bila najgora stvar u mojoj karijeri. Taj dan je bio užasan. To se nije smjelo dogoditi, bilo je dan nakon utakmice. Morao sam otići zbog sebe, a prije svega zbog obitelji. Navijači su mi puno značili i ja njima, tako da je ovaj događaj bio nešto šokantno. Sve se promijenilo u klubu. Branco je otišao, moj odnos s trenerom zahladio, onda to“, zaključio je Futacs na temu Hajduka u intervjuu.

Nakon odlaska iz Splita pauzirao je pola godine dok nije pronašao angažman kod kuće u Fehevaru, a početkom ove godine i polugodišnji u Zalagerszegu koji je napustio početkom srpnja ove godine.


Tagovi

HajdukMarko FutacsOlimpijaOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti