Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

U Hajduku audicija za lijevi bok još traje, utakmica s Poljacima odgovor daje

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.01.24. | 08:02

Čak pet igrača nastupilo je na kritičnoj poziciji, Karoglan još traži rješenje

Još malo pa gotovo, Hajduk se približio kraju središnjeg dijela priprema u Umagu, ostali su treninzi ovog petka i generalka u subotnje jutro, matineja s liderom poljske Ekstraklase, a to je u ovom trenutku Śląsk Wrocław.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u kombiniranom sastavu u srijedu odigrao 1-1 s Koprom na stadionu Bonifika, ali ta se utakmica ne može uzeti kao uzorak u procjeni otkrivanja sastava za Rijeku u Jadranskom derbiju 28. siječnja na otvaranju nastavka prvenstva u Poljudu.

Ako je trener Mislav Karoglan ustvrdio da mu je susret s Koprom pokazao „tko može, a tko ne može“, to se sigurno ne odnosi na premijerni nastup tandema Nikola Kalinić - Marko Livaja kojim je strateg Bijelih bio zadovoljan. No tu temu smo već obradili, ustvrdili d će Kalinić biti veliko pojačanje za Hajduk, samo ako se ovako nastavi razvijati njegov povratak,

Međutim, još uvijek je otvoreno pitanje tko će na lijevoga beka. Poznato je da je Dario Melnjak izvan terena do kraja sezone zbog teške ozljede koljena, Ismael Diallo nema pravo nastupa zbog kartona, a ionako je na Afričkom kupu nacija gdje ne igra za Obalu Bjelokosti, pa to brine stručni stožer Bijelih, pitaju se u kakvom će stanju biti bez utakmica kada se vrati,a nije prošao pripreme s momčadi, pa su se dugo spominjala razna imena, kao opcije zaposudbu od pola godine.

No, kako zasad nitko nije došao, rješenje će Karoglan morati naći iz unutarnjih snaga, postojećeg kadra, a već je 'vrtio' neke kombinacije. U pobjedi 3-0 nad Aluminijem na toj poziciji startao je Fahd Moufi, u nastavku ga je zamijenio mladi Šimun Hrgović. Protiv Fefervara kada se slavilo 5-2 na lijevoj strani je igrao Niko Sigur prvih 60 minuta, a durgoj polovici susreta opet Hrgović.

Rekli smo da Koper ne može biti mjerilo,ali činjenica je da je i tu startao Hrgović dok Moufi i Sigur nisu bili u kadru za taj susret, stoga mladi Šimun ima najviše minuta na toj poziciji, ali uvijek je bio drugi izbor.

Moufi je protiv Aluminija bio solidan na lijevoj strani, isto kao i Sigur protiv Fehervara u susretu u kojemu je Marokanac kao desni bek postigao svoj prvijenac u dresu Hajduka. Protiv Kopra je u natavku na toj ritičnoj poziciji igrao i Dino Mikanović, a u samoj završnici ga je zamijenio Bruno Durdov.

I tako dolazimo do brojke od pet igrača koji su se našli na poziciji lijevoga beka koja je iznimno važna jer na desnoj strani Rijekina napada djeluje opasni Marco Pašalić koji zna ući u sredinu. Bit će jako važno kako će se Hajdukova obrana na čelu sa zasad još nepoznatim lijevim bekom postavljati prema njemu jer zna biti neugodan, može pobjeći ima dobar šut.

Zato Karoglan još traži najbolju soluciju, a vidjet ćemo za koga će se odlučiti u dvoboju s Poljacima, hoće li to biti Sigur ili Moufi, možda čak i mladi Hrgović. Najvjerojatnije je da će bekovski par za Rijeku biti Sigur-Moufi, no samo Karoglan zna, a možda još i nije siguran, tko će biti na kojoj strani.

Jer i desna strana obranje je važna, tamo djeluje Marko Pjaca i njega će trebaati netko uštopati. Kako Rijeka ima zaostali susret s Goricom prije Poljuda, možda će biti u prilici da se u slučaju pobjede neodigranoj utakmici, ali i s Hajdukom, bodovno poravnata.

No, fokus Hajduka je samo na Rijeci, očekuje se pun stadion u Jadranskom derbiju, jer Bijeli ove sezone imaju povijesu priliku doći do naslova prvaka, a vidjet ćemo je li momčad s Rujevice ozbiljan konkurent ili je to samo Dinamo koji ima nadoknaditi dva sureta, a prvi mu je protiv Lokomotive u obližnjoj Kranjčevićevoj.



Tagovi

HajdukpripremeUmagFahd MoufiNiko SigurŠimun HrgovićDino MikanovićBruno DurdovMislav KaroglanKoperSlask WroclawJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti