Reuters
Reuters

U Germaniji možete vezati Hrvatska osvaja naslov i Marko Livaja najbolji strijelac turnira, kao i odigrati duel između Hrvatske i Srbije

Vrijeme Čitanja: 9min | sub. 19.11.22. | 08:01

Germania svojim igračima nudi najširu i naraznovrsniju ponudu za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Više od četiri i pol godine je prošlo od završetka Svjetskog prvenstva 2018. na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju i ispisala domaću, ali i svjetsku nogometnu povijest. Vatreni na Svjetsko prvenstvo u Katar stižu u sjajnoj formi, kao momčad koja se bez većih problema kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, a onda i izborila završni turnir Lige nacija. Hrvatska ima iznimno jaku generaciju. Zlatko Dalić, možemo reći, u svojem kadru ima nekoliko superstarova. Kapetan Luka Modrić i dalje je jedan od najboljih igrača svijeta (što je potvrdio posljednji izbor za Ballon d'Ore na kojem je hrvatski virtuoz završio na devetom mjestu), Joško Gvardiol jedan je od najboljih mladih igrača svijeta, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović nositelji su igre u klubovima najviše kategorije, Borna Sosa spada među ponajbolje igrače Europe na svojoj poziciji, a Vatreni u svojim redovima imaju još čitav sijaset iznimno kvalitetnih igrača, od onih iskusnijih, do onih mlađih, na praktički svakoj poziciji.

Iako odlaske Marija Mandžukića, Ivana Rakitića, Šime Vrsaljka, Vedrana Ćorluke, Danijela Subašića, pa i Ante Rebića nije lagano nadomjestiti, no, Hrvatska u obranu srebra ulazi s iznimno jakim i vrlo širokim kadrom te se domaća javnost s pravom može nadati novom iskoraku hrvatskog predstavništva i novoj borbi za medalje.

Sve vijesti o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji možete pronaći OVDJE.

Hrvatska i ove godine ima iznimno jaku reprezentaciju (REUTERS/Antonio Bronic)Hrvatska i ove godine ima iznimno jaku reprezentaciju (REUTERS/Antonio Bronic)

TKO ĆE OSVOJITI NASLOV?

Tečaj na hrvatsko osvajanje natjecanja iznosi 55.0 što nas, zajedno s Urugvajem i pomalo iznenađujuće, svrstava na 11. mjesto favorita za osvajanje naslova, iza Brazila (5.50), Francuske (7.00), Argentine (7.50), Engleske (8.00), Španjolske (9.00), Njemačke (11.0), Portugal i Nizozemska (15.0), Belgija (17.0) i – Danske (35.0).

Zanimljivo, veće šanse za naslov imaju dvije reprezentacije koje je Hrvatska nedavno nadvisila u Ligi nacija, Francuska i Danska, prema tome, možemo reći da je tečaj od 55 na hrvatsko osvajanje Svjetskog prvenstva prilično dobra kvota koja bi se našim igračima mogla itekako isplatiti.

Od dobrih kvota na osvajanje naslova možemo navesti onu Njemačke (11.0) i Portugala (15.0), dvije reprezentacije koji imaju sjajni i prilično široki izbor iznimno kvalitetnih igrača, ali ih u ovom trenutku nitko ne svrstava u najuže favorite za osvajanje turnira.

Sve vijesti o Svjetskom prvenstvu pronađi OVDJE.

Navedimo da je iza Hrvatske (i Urugvaja) prilično velika rupa kada je riječ o favoritima za osvajanje. Slijede nas Senegal (80.0), Srbija i Švicarska (koji se nalaze u istoj grupi, a nešto više šanse 1.90>2.00 za prolazak skupine daje se Srbiji) čije se osvajanje naslova vrednuje s tečajem 100. Američko osvajanje naslova vrednuje se s tečajem 125, a poljsko, meksičko i kanadsko sa 150. Ekvador i Wales su na 200, Kamerun, Japan, Maroko, Južna Koreja i Gana na 250, a domaćini i Australija na 300. Tunis je pri kraju kolone s 400, još lošije stoji Iran (600), a najmanje šanse daje se Saudijskoj Arabiji i Kostariki (750).

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Brazil predvođen Neymarom prvi je favorit turnira (Reuters)Brazil predvođen Neymarom prvi je favorit turnira (Reuters)

TKO ĆE PROĆI SKUPINU?

Za svaku reprezentaciju postoji i mogućnost klađenja za brojne igre. Tako se recimo prolaz Hrvatske u drugi krug vrednuje s 1.55, a osvajanje skupine s 3.50, dok je tečaj za posljednje mjesto 7.00.

Germania tvrdi kako su najviše šanse da će Hrvatska osvojiti četiri boda u grupi (4.50), zatim 6 (5.00), tri i sedam bodova vrednuju se s 6.00, pet sa 7.00, maksimalnih devet sa 10.00, jedan bod s 11, dva s 13.0, a da će Vatreni ostati bez boda u grupi daje se tečaj 25.0.

Što se tiče faze eliminacije, najmanji tečaj je za ispadanje u grupi (2.30), slijedi ga ispadanje u osmini finala (2.40), četvrtfinalu (6.50), polufinalu 15.00, a u finalu 25.0. Da će Hrvatska igrati finale tečaj iznosi 17.00, da će dohvatiti najmanje četvrtfinale 4.00, a polufinale 8.00.

Kada bismo prema tečajevima za osvajanje skupine i prolaz iste odredili sudionike osmine finala redoslijed bi bio sljedeći:

Skupina A: Nizozemska, Senegal, Ekvador, Katar

Skupina B: Engleska, SAD, Wales, Iran

Skupina C: Argentina, Poljska, Meksiko, Saudijska Arabija

Skupina D: Francuska, Danska, Australija, Tunis

Skupina E: Španjolska, Njemačka, Japan, Kostarika

Skupina F: Belgija, Hrvatska, Maroko, Kanada

Skupina G: Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun

Skupina H: Portugal, Urugvaj, Gana, Južna Koreja

Od spomenutih plasmana tek neznatnu prednost dobila je Poljska nad Meksikom u borbi za drugo mjesto u skupini C, Srbija nad Švicarskom u skupini G te Gana nad Južnom Korejom u borbi za 'drveno' treće mjesto skupine H.

Najavu svih skupina Svjetskog prvenstva pronađi OVDJE.

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Pozdrav Josipa Drmića (Švicarska) i Aleksandra Mitrovića (Srbija) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. ( REUTERS/Mariana Bazo)Pozdrav Josipa Drmića (Švicarska) i Aleksandra Mitrovića (Srbija) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. ( REUTERS/Mariana Bazo)

TKO ĆE IGRATI FINALE?

U Germaniji se, između ostalog, možete kladiti i sudionike finala Mundiala u Kataru. Tako se, recimo, tečaj na finala Hrvatske protiv Brazila, Francuske ili Belgije vrednuje s tečajem 80, na finale protiv Portugala, Engleske, Njemačke ili Španjolske sa 125, a na finale protiv Srbije sa – 150!

Što se tiče ostalih finala, najizglednije je da ćemo gledati finale između Brazila i Francuske (20).

20.0 – Brazil vs Francuska

23.0 – Njemačka vs Španjolska, Argentina vs Francuska, Brazil vs Engleska

25.0 – Brazil vs Portugal, Nizozemska vs Francuska,

35.0 – Brazil vs Španjolska, Francuska vs Njemačka, Francuska vs Španjolska, Argentina vs Engleska, Brazil vs Njemačka, Brazil vs Belgija

40 – Argentina vs Belgija, Argentina vs Španjolska, Francuska vs Danska, Argentina vs Portugal, Španjolska vs Engleska

50 – Njemačka vs Belgija, Njemačka vs Nizozemska, Njemačka vs Portugal, Španjolska vs Portugal, Brazil vs Argentina, Brazil vs Nizozemska, Francuska vs Portugal, Francuska vs Engleska, Argentina vs Njemačka, Španjolska vs Nizozemska, Njemačka vs Engleska.

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Zinedine Zidane postiže gol u finalu Svjetskog prvenstva 1998. u kojem je Francuska svladala Brazil s 3:0 (John Sibley / Action Images)Zinedine Zidane postiže gol u finalu Svjetskog prvenstva 1998. u kojem je Francuska svladala Brazil s 3:0 (John Sibley / Action Images)

KOJA ĆE SKUPINA DATI POBJEDNIKA PRVENSTVA?

Germania tvrdi da su najveće šanse (4.50) da će skupina G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun), slijede je skupina D (Francuska, Danska, Australija, Saudijska Arabija) i skupina E (Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika). Da će hrvatska skupina F (Hrvatska, Belgija, Maroko i Kanada) osvojiti naslov vrednuje se s tečajem 10.

Tečaj za skupinu s najviše postignutih pogodaka (6.00) je grupa C (Argentina, Meksiko, Poljska i Saudijska Arabija).

Najavu svih skupina Svjetskog prvenstva pronađi OVDJE.

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

TKO ĆE BITI NAJBOLJI STRIJELAC?

Kada gledamo najbolje strijelce turnira, najmanji tečaj za prvog topnika turnira drži Harry Kane (8.00), slijede ga Leo Messi, Neymar i Karim Benzema (13.0). Sljedeći je Cristiano Ronaldo (17.0), Romelu Lukaku, Memphis Depay i Gabriel Jesus (25.0), Richarlison, Vinicius Junior i Lautaro Martinez (35.0), Robert Lewandowski, Antoine Griezmann, Serge Gnabry (40.0), Alvaro Morata, Darwin Nunez i Dušan Vlahović (50.0)…

Tečaj da će Andrej Kramarić postati novi Davor Šuker iznosi 100, a tečaj da će Luka Modrić nakon Zlatne lopte 2018. postati Zlatna kopačka 125. Tečaj na Ivana Perišića kao najboljeg strijelca je 150., na Marka Livaju 200, a na Matea Kovačića 300.

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Najbolji strijelac turnira:

8.00 - Kane (Engleska)

13.0 - Messi (Argentina), Neymar (Brazil), Benzema (13.0)

17.0 - C. Ronaldo (Portugal)

25.0 - Lukaku (Belgija), Depay (Nizozemska), Jesus (Brazil)

35.0 - Richarlison (Brazil), Martinez (Argentina), Vinicus (Brazil)

...

100 - Kramarić

125 - Modrić

150 - Perišić

200 - Livaja

300 - Kovačić


Harry Kane (Victoria Jones/Pool via REUTERS)Harry Kane (Victoria Jones/Pool via REUTERS)

TKO ĆE BITI NAJBOLJI IGRAČ?

Nimalo čudno, najmanji tečaj za najboljeg igrača turnira (12.0), drže dva klupska suigrača Leo Messi i Kylian Mbappé, dok treći (Neymar) drži tečaj od 15.0, kao i Kevin De Bruyne i Harry Kane, a između njih svrstao se Karim Benzema s 13. Na sedmom mjestu je Vinicius Junior (17.0), a 'posrnuli' Cristiano Ronaldo na osmom (20.0). Deveti je Brazilov Raphinha (35.0), a 10. mjesto (s tečajem 40.0 za Zlatnu kopačku) dijele Lautaro Martinez, Antoine Griezmann, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Memphis Depay, Raheem Sterling i Romelu Lukaku.

Ako Modrić obrani nagradu njegovo osvajanje vrednuje se tečajem 65.0, od hrvatskih igrača slijedi ga Ivan Perišić, sa 150.0. Tečaj za Marka Livaju i Matea Kovačića kao Zlatne lopte turnira iznosi 200, a za Andreja Kramarića 250.

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Najbolji igrač prvensva

12.0 - Messi (Argentina), Mbappe (Francuska

13.0 - Benzema (Francuska)

15.0 - Neymar (Brazil), De Bruyne (Belgija), Kane (Engleska)

17.0 - Vinicius Junior (Brazila)

20.0 - C. Ronaldo (Portugal)

35.0 - Raphinha (Brazil)

40.0 - Martinez (Argentina), Griezmann (Francuska), Fernandes (Portugal), Silva (Portugal), Depay (Nizozemska), Sterling (Engleska), Lukaku (Belgija)

65.0 - Modrić (Hrvatska)

Prva dva i četvrti favorit za najboljeg igrača turnira (Reuters)Prva dva i četvrti favorit za najboljeg igrača turnira (Reuters)

PRVAK I NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA

Možda ste jedan od onih igrača koji vole kombinirati osvajača natjecanja i najboljeg strijelca turnira. Germania po tome najmanji tečaj daje na Brazil i Neymara kao najboljeg strijelca (20.0), a nešto veći koeficijent (25.0) daje se za Englesku i Kanea kao najboljeg strijelca. Na trećem mjestu (30.0) su Argentina i Leo Messi, a na četvrtom (35.0) Francuzi i Kylian Mbappe te Francuzi i Karim Benzema (40.0), a s tim tečajem vrednuju se i dva najveća favorita za osvajanje naslova prvaka svijeta, odnosno titule najboljeg strijelca – Brazil i Harry Kane.

Možete, između ostalog, kombinirati Hrvatsku titulu s Andrejom Kramarićem (400) kao najboljim strijelcem, Lukom Modrićem (500), Ivanom Perišićem (550) i Markom Livajom (600).

PRVAK I NAJBOLJI STRIJELAC

20.0 – Brazil i Neymar

25.0 – Engleska i Kane

30.0 – Argentina i Messi

35.0 – Francuska i Mbappe

40.0 – Francuska i Benzema, Brazil i Kane

(…)

400 – Hrvatska i Andrej Kramarić

500 – Hrvatska i Luka Modrić

550 – Hrvatska i Ivan Perišić

600 – Hrvatska i Marko Livaja 600

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Kung Fu Neymar (Reuters)Kung Fu Neymar (Reuters)

NAJBOLJE RANGIRANE REPREZENTACIJE PO KONTINENTIMA

U svojoj superbogatoj ponudi Germania nudi i tečajeve za najbolju reprezentaciju po svakom kontinentu. Da će Hrvatska biti najbolja reprezentacija Europe vrednuje se s tečajem od 30.0, što nas stavlja na osmo mjesto Starog kontinenta.

Najbolja reprezentacija Afrike: Senegal (3.00), Maroko 4.30, Gana (5.50)…

Najbolja reprezentacija Azije i Oceanije: Južna Koreja (4.00), Japan, Australija, Katar (5.50)…

Najbolja reprezentacija Europe: Engleska (5.50), Španjolska (6.50), Njemačka (7.50)…. Hrvatska (30.)

Najbolja reprezentacija Južne Amerike: Brazil (1.75), Argentina (2.20), Urugvaj (15)…

Najbolja reprezentacija Sjeverne Amerike: Meksiko, SAD (2.50), Kanada (5.50)…

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Senegal u Katar stiže kao najbolja afrička reprezentacija (REUTERS/Amr Abdallah Dalsh)Senegal u Katar stiže kao najbolja afrička reprezentacija (REUTERS/Amr Abdallah Dalsh)

ZA KRAJ – DUELI

Germania između ostalog nudi i ogromnu ponudu 'duela' na Svjetskom prvenstvu, odnosno mogućnost klađenja na bolji ukupni plasman jedne reprezentacije iz spomenutog duela.

Brazilci su dakako favoriti u svim duelima, osim protiv Nizozemske (1.85 na obje reprezentacije), dok se tečaj na bolji plasman Brazila od Hrvatske vrednuje s 1.20, a Hrvatske na bolji plasman od Brazila s 4.00.

Što se Hrvatske tiče, Vatreni su osim protiv Brazila autsajderi protiv Argentine (1.35>2.90), Danske (1.60>2.20), Engleske (1.30>3.20), Francuske (1.25>3.55), Nizozemske (1.35>2.90), Njemačke (1.40>2.70), Portugala (1.40>2.70), Španjolske (1.35>2.90), izjednačeni s Urugvajem (1.85), a favoriti protiv Srbije (1.65>2.10).

Sve Germania igre za Svjetsko prvenstvo pronađi OVDJE (klik na 'Sve dane', pa na 'Svjetsko prvenstvo - specijali')

Hrvatska u srijedu kreće u obrnau srebra iz 2018. (REUTERS)Hrvatska u srijedu kreće u obrnau srebra iz 2018. (REUTERS)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020VatreniHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti