Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo
Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo

U futsal prvenstvu više nema stopostotnih ekipa

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 25.10.21. | 21:31

Olmissum se pobjedom okrenuo Ligi prvaka.

Protekli vikend odigrano je još jedno zanimljivo i dinamično kolo u prvenstvu Hrvatske u futsalu nakon kojeg više nema neporaženih momčadi.

Kolo su otvorili viceprvak Novo vrijeme i splitski Universitas koji je u utakmicu ušao bez suspendiranog prvog topnika lige, Ivana Gotovca. No, to nije spriječilo Splitske studente da sjajno otvore utakmicu i do 18. minute steknu prednost od 3:0. Golove za goste zabili su Filip Kosor, Ivor Šuljić i Božo Sučić u razmaku od 13. do 18. minute. Makarani ipak do poluvremena zabijaju pogotkom Tonija Jelavića udarcem iz šesterca.

Isti igrač u 29. je topovskim udarcem zabio za 2:3, a konačnih 3:3 postavio je Vedran Kazazić u posljednjoj minuti utakmice. Kazazić je potom imao stopostotnu priliku kojom je Novom vremenu mogao donijeti preokret, ali je iz blizine pogodio gredu te su momčadi podijelile bodove.

Subotnji program otvorile su momčadi kojima se prije prvenstva predviđala borba za ostanak. No, novi prvoligaš Šibenik 1983 je nakon splitskih, svladao i zagrebačke Studente u gostima i stigao do šestog boda u sezoni. Funcuti su na odmor otišli s prednosti od 2:0 autogolom Danijela Dekanića u 7. i golom Mirka Jurjevića minutu kasnije.

Zanimljivo, Alumnus je izjednačio pogocima Brune Kovačića i Dekanića (ovaj put u praznu mrežu) u 7. i 8. minuti nastavka. Igralo se izjednačeno sve do samoga kraja utakmice kada prvo Josip Jurić a onda i Jurjević pogađaju za konačnih 4:2.

Dubrovački Square svladao je Futsal Dinamo na domaćem terenu prvi put nakon pet godina. Dubrovčani su poveli već u prvoj minuti pogotkom Hrvoja Cvjetkovića iz - kornera! Igralo se izjednačeno, a Plavi su u posljednjoj minuti prvog dijela preokrenuli pogocima Mihovila Prgometa i Kristijana Grbeše koji je zabio iz deseterca, nakon šestog akumuliranog prekršaja domaćina.

U nastavku utakmice Dinamo je u tri navrata pogodio okvir gola, a Square u tri navrata mrežu Ante Piplice. Marko Kuraja izjednačio je u 24., Argentinac Martin Facundo Gassmann u 27. pogodio za preokret, a konačni rezultat postavio je Mato Šimunović u 34.

U derbiju kola prvak Olmissum na domaćem je terenu svladao do subote stopostotnog novog prvoligaša Futsal Pulu 4:2. No, Omišanima nije bilo lagano. Daniel Moravac zabio je u 13. za vodstvo Puljana, a izjednačio je Antonio Sekulić u 17. Ipak, Puljani na odmor odlaze s minimalnom prednosti. Pogodak je zabio vratar Žarko Luketin koji je poveo loptu 11-12 metara i neobranjivo zabio svojem bivšem klubu.

Pula je držala prednost do 35. minute kada je Duje Kustura izjednačio, a minutu kasnije Sekulić pogađa za preokret i vodstvo Omišana. Puljani su potom krenuli u igru s golmanom-igračem ne bi li stigli do izjednačenja, a to je iskoristio Kustura koji je svojim drugim pogotkom pogodio za konačnih 4:2 i skok Olmissuma na vrh ljestvice.

Zanimljivo je bilo i u posljednjoj utakmici dana u kojoj je Crnica stigla do prve pobjede u prvenstvu svladavši Vrgorac 6:4. Utakmica je od samog početka bila izjednačena, a Šibenčani su poveli u 5. pogotkom Vlade Andrijaševića iz prve prigode na utakmici. Tri minute kasnije gostujući Brazilac Marlon Luciano zabio je za izjednačenje, a onda i Josip Bošković za preokret. Crnica se pred kraj prvog dijela probudila i u 20. izjednačila golom Antonija Perića.

A onda smo u drugom dijelu gledali pravu kanonadu. Bošković je zabio svoj drugi pogodak za novu prednost Vrgorca, a Bruno Žilić i Andrijašević svojim drugim pogotkom do 32. minute okrenu rezultat u korist Crnice. Šimun Popov topovskim je udarcem doveo Crnicu na +2 pet minuta prije kraja, no ta prednost trajala je svega minutu kada Bošković zabija za svoj hattrick. Vrgorac se okrenuo igri s golmanom igračem, a to je iskoristio vratar domaćina Franko Bilić i u zadnjoj minuti pogodio za konačni rezultat.

U petom kolu Šibenik 1983 dočekuje Novo vrijeme, Pula Crnicu, Vrgorac Alumnus, a Universitas Square. Utakmica Futsal Dinamo - Olmissum odgođena je za 9. ili 10. studeni zbog Olmissumovog nastupa u Glavnoj rundi Lige prvaka. Hrvatski prvak od 27. do 30. listopada organizira grupu u kojoj se još nalaze prvaci Srbije FON, Austrije Linz i Armenije Leo. Samo osvajač grupe prolazi u Elitnu rundu.

3. kolo 1.HMNL:

Novo vrijeme - Universitas 3:3

Alumnus - Šibenik 1983 2:4

Square - Futsal Dinamo 4:2

Olmissum - Futsal Pula 4:2

Crnica - Vrgorac 6:4

4. kolo 1.HMNL:

29.10. Šibenik 1983 - Novo Vrijeme

29.10. Futsal Pula - Crnica

30.10. Vrgorac - Alumnu

30.10. Universitas - Square

09./10.11. Futsal Dinamo - Olmissum



Tagovi

futsalPrva HMNLfutsal prvenstvo HrvatskeFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK SquareNovo Vrijeme ApfelAFC UniversitasMNK OlmissumFutsal PulaOlmissumCrnica ŠibenikMNK VrgoracMNK Šibenik 1983AlumnusMNK Alumnus

Ostale Vijesti