REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

U formi: Villarreal stiže u Split kao lider La Lige, u Madridu je pao Atletico!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 22:02

Pino je načeo, a Moreno potvrdio pobjedu Žute podmornice.

Unai Emery je sjajan trener, a Villarreal sjajna momčad. Zbog manjka trofeja teško ih se može nazvati velikanom, ali da su uz Real Madrid, Barcelonu, Atletico Madrid i Sevillu jedina konstanta španjolskog nogometa unazad 20 godina – to svakako jesu. Danas su u Madridu svladali Atletico, konačan rezultat bio je 0:2, a tom pobjedom Villaerreal si je osigurao vodeće mjesto u La Ligi.

Od samog starta utakmice gosti su bili bolji, opasniji, konkretniji. Prvo je zaprijetio Pino u devetoj, potom Lo Celso u 11., da bi onda u 18. minuti jako dobro tukao i Capoue. Malo je nedostajalo da te prilike gosti pretvore u pogodak, ali je Pino prvi put bio neprecizan, dok je u druga dva navrata Jan Oblak pokazao kako ga se ne smatra bez razloga jednim od najboljih vratara na svijetu.

U 35. minuti je pogodak Morena opravdano poništen zbog igranja rukom, a iako bi pogled na statistiku odao dojam kako je prvih 45 minuta bilo izjednačeno, gosti su bili puno bolja momčad te je Simeone mogao biti zadovoljan ishodom.

U nastavku, ništa se promijenilo nije. Villarreal je bio bolji, Emery je nadigrao Simeonea te je plod bolje pripreme utakmice i izvedbe nogometaša stigao je u 73. minuti.

Koprodukcija Molina Koke je gubo pogriješila, lopta je stigla do 19-godišnjeg Španjolca koji nije oklijevao te je sjajnim prizemnim udarcem savladao Oblaka.

Pogodak Yeremyja Pine pogledajte OVDJE

Bacio je sve karte u napad Simeone, utakmica se produljila za čak 10 minuta, a u osmoj minuti dodanog vremena konačan rezultat postavio je najbolji igrač Žute podmornice, Gerard Moreno.

Bila je to kontra četiri na dva, od brojnih mogućnosti ne čudi zašto se Pedraza odlučio potražiti baš Morena koji je bio nemilosrdan te je još jednim prizemnim udarcem u daljnji kut postavio konačan rezultat.

Pogodak Morena pogledajte OVDJE

U prva dva kola Villarreal je stopostotan uz gol razliku 5:0. Po dvije pobjede upisali su još Real Madrid, Betis i Osasuna, ali je zbog gol razlike Emeryjeva momčad trenutno lider La Lige te će im to sigurno dodatno napuniti samopouzdanje prije dolaska u Split.

Spomenimo i kako je u ranijem ogledu Athletic Bilbao na domaćem terenu minimalno slavio protiv Valencije Rina Gattusa. Iako su gosti kontrolirali posjed te je broj udaraca bio relativno izjednačen (12-10 za domaćina) jednu neopreznost u obrani Šišmiša iskoristio je Berenguer u 42. minuti. Gosti su u nastavku mogli do poravnanja u posljednjim sekundama utakmice, ali je udarac Marcosa Andrea otišao tik pored vratnice. (ias)

La Liga, 2. kolo

Petak, 19. kolovoza

Espanyol – Rayo Vallecano 0:2

Sevilla – Real Valladolid 1:1

Subota, 20. kolovoza

Osasuna – Cadiz 2:0

Mallorca – Real Betis 1:2

Celta – Real Madrid 1:4

Nedjelja, 21. kolovoza

Athletic – Valencia 1:0

Atletico – Villarreal 0:2

Real Sociedad – Barcelona 22.00

Ponedjeljak, 22. kolovoza

Elche – Almeria 20.00

Girona – Getafe 22.00

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

VillarrealAtletico MadridLa Liga

Ostale Vijesti