Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

U dvoboju najpropusnijih obrana lige ulog je bijeg prema sredini ljestvice (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 08:05

Dvoboj u Koprivnici počinje u 18.30 sati.

Peto po redu kolo Hrvatske nogometne lige danas će otvoriti dvoboj Slaven Belupa i Istre 1961. Na stadonu Ivan Kušek Apaš gledat ćemo dvije najlošije obrane lige u dosadašnjem dijelu prvenstva (Istra 1961 primila 14 pogodaka, Slaven Belupo i Rudeš gol manje). Utakmica je to koja, pomalo, prolazi u sjeni uzvratne utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, koju od 20.45 igraju AEK i Dinamo. Dvoboj u Koprivnici na rasporedu je u 18.30, tako da će svi ljubitelji hrvatskog nogometa doći na svoje jer se utakmice neće preklapati. Drugi planirani dvoboj današnjeg HNL programa trebao se igrati na Maksimiru između Dinama i Varaždina, no zbog pomaknutog gostovanja Modrih u Ateni, i ovo će kolo domaćeg prvenstva biti nepotpuno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Farmaceuti su u prva četiri kola imali dva teška gostovanja na Poljudu i Opus Areni. Proveli su se kao bosi po trnju – dva poraza uz 1-9 gol razliku. Četiri boda na konto su stavili tijesnom pobjedom protiv Rudeša i remijem kod Varaždina kada su bili podređeni 80 minuta, da bi u završnici na krilima Arbera Hoxhe stigli do remija. No, generalni je dojam da momčad pod vodstvom Ricarda Moniza ne igra dobar nogomet, ali s obzirom na ranu fazu sezone, nećemo donositi konačne zaključke oko potencijalnih dometa Koprivničana u ovoj sezoni. Gostovanje Istre 1961 svakako im predstavlja odličnu priliku za popravak dojma jer su gosti jako loše ušli u prvenstvo. Važnosti ovog dvoboja svjestan je i trener Moniz:

"Baš kao i protiv Rudeša, ovo je još jedno naše finale. Kako za nas, tako i za Istru s obzirom na to da oni imaju dva, a mi četiri boda. Možemo reći da je to ‘utakmica za šest bodova’”, rekao je Nizozemac pa dodao i nekoliko riječi o današnjem rivalu.

"Istra ima fantastičnog napadača u Ercegu. Sposobni su mijenjati sustave, a sada imaju i novog trenera. Očekujemo ih u sustavu 4-3-3, a na primjeru Livaje iz prošlog kola smo naučili da ćemo morati posebnu pažnju posvetiti Ercegu. Ne smijemo mu ostaviti previše prostora. Moramo imati obrambenu stabilnost i organiziranost. Uvijek možemo zabiti, no primamo prelako golove.”

Slaven Belupo u ovom će dvoboju biti bez pomoći nekoliko igrača. Moniz neće moći računati na Markovića, Hlevnjaka, Međimorca, Camiacova, Pllanu i Božića, a najavio je da bi više minuta mogli dobiti Ortiz, Manaj, Štrkalj i vrlo talentirani junior Adriano Jagušić.

Iza Istre 1961 vrlo je turbulentan start sezone. Tek dva boda iz četiri kola daleko su od rezultata ostvarenog u prošloj sezoni, kada su zauzeli sjajno 5. mjesto. Doduše, i prošle sezone su imali jako loš start s tri poraza na otvaranju prvenstva, da bi u nastavku sezone zaigrali daleko bolje. Sličnom se nadaju i nakon dolaska novog trenera, jer je ceh za loš početak platio Mislav Karoglan. Njega je zamijenio David Català, tako da će Istra 1961, nakon Gonzala Garcije, ponovno imati španjolskog trenera.

Català je u srijedu odradio prvi trening s momčadi, a u najavi gostovanja u Koprivnici istaknuo je jednu stvar.

"Mislim da je bitno vratiti samopouzdanje igračima, što je samo pitanje vremena. Odradili su odlično prošlu sezonu i cilj je vratiti tu atmosferu. Pred nama je teška utakmica sa Slavenom, sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uzeli tri boda i vratili samopouzdanje ekipi na taj način", poručio je Català.

Puljani nemaju većih problema s ozljedama, nema samo Kadušića koji bi se uskoro trebao vratiti nakon ozljede, dok su svi ostali spremni za dvoboj koji počinje u 18.30 sati.

Glavni sudac utakmice bit će Duje Strukan (Split), s pomoćnicima Bojanom Zobenicom (Velika Gorica) i Goranom Pericom (Šibenik), četvrti sudac je Jakov Titlić (Potravlje), a u VAR sobi će biti Ivan Bebek (Rijeka) i Ivan Vučković (Zagreb).

Očekivani sastavi:

Slaven Belupo (4-3-3)


Istra 1961 (4-3-3)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaSlaven BelupoIstra 1961HNL

Ostale Vijesti