REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Tudorov preporod Verone se nastavlja, Kalinić zabijao, Juve jedva do prve pobjede (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.09.21. | 20:23

Prošlo kolo uzeo je skalp Mourinhu, a sad je prošao bez poraza na gostovanju u Salernu

Teška romantika u Salernu. S jedne strane Franck Ribery, s druge Kalinić i na klupi Tudor. U takvoj podjeli snaga velikana svatko je uzeo po bod. Igor Tudor je u prvoj utakmici na klupi Verone uzeo skalp Joseu Mourinhu, a ovog puta se morao zadovoljiti tek remijem od 2:2 koji je lako mogao biti pobjeda u režiji hrvatskog dua u klubu iz grada Romea i Julije. Salernitani je ovo ujedno bio i prvi bod u Serie A.

Već duže vrijeme spominje se povratak Nikole Kalinića u Hajduk, a dolaskom Igora Tudora na klupu Verone njegov status u klubu se promijenio. Čini se da ga je Tudorov dolazak oživio jer je piredio sjajnu predstavu kakvu smo navikli gledati od njega u prijašnjim sezonama. Kalinićev show na travnjaku donio je osmijeh Tudoru od uha do uha.

Doveo je Veronu u vodstvo u sedmoj minuti kada je pokupio ubačaj s lijeve strane u petercu i spremio ga u mrežu. Drugi gol nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske bio je još ljepši, a zabio ga je u 29. minuti.

Primio je dodavanje Ilića na rubu šesnaesterca i primjetio da vratar Salernitane izlazi na vrh peterca. Majstoru, kakav je Kalinić, ne treba puno da takvu situaciju iskoristi za lobom prebaciti vratara, a to je i napravio i zabio za 2:0.

Kalinićeve pogotke pogledajte OVDJE.

Salernitana je u prvom dijelu više napadala, nasuprot Verone koja je uputila tek tri udarca u gol. Domaći su ih uputili sedam, a tek jedan je uspio završiti u mreži i to u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Gondo je nakon Riberyjevog ubačaja iz slobodnog udarca pokupio jednu ničiju loptu na sedam metara neometan i lagano zabio za smanjenje vodstva Verone.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Činilo se da će Tudor upisati stopostotni učinak na klupi Verone, ali da ne bude tako pobrinuo se Coulibaly u 76. minuti. On je iskoristio jednu kobnu grešku i nepažnju obrane Verone i lagano zabio za izjednačenje.

Pogodak pogledajte OVDJE.

U istom terminu 5. kolo Serie A igrali su Spezia i Juventus.

Do 50. minute tipkali su se izvještaji o nastavku Juventusovog slobodnog pada u La Speziji, ali srećom po Allegrija i teškom mukom došli su do pobjedeo d 3:2. Dva remija i isto toliko poraza učinak je Stare dame ove sezone u Serie A. Daleko je to od onog na što smo se naviknuli gledati od torinskog velikana, a kako će se izvući iz ovoga ne znaju ni oni čiji je to posao.

Čak je u La Speziji sve dobro krenulo. 11 udaraca u prvom dijelu, pet u okvir i pogodak Keana za vodstvo u 28. minuti. Iskoristio je sjajno spuštenu loptu glavom Rabiota i između četiri igrača Spezije s ruba šesnaesterca pogodio u donji desni kut.

Pogodak pogledajte OVDJE.

No, slavlje i osmijeh na Allegrijevom licu nije se dugo zadržao. Samo pet minuta kasnije krenuli su novi problemi za Staru damu. Uzrok tmurnoj atmosferi u redovima Juventusa bio je ganski krilni napadač Gyasi. On je s lijeve strane krenuo u šesnaesterac i driblingom slomio Danila, a onda raspalio prema golu gdje Szczesny se moga baciti tek reda radi jer loptu nije mogao dohvatiti.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Možda se Allegri nadao da je njegovim igračima nešto ušlo u uho od onoga o čemu su pričali na odmoru. Zasigurno je imao ideju kako se vratiti u vodstvo, ali Spezija je zadala im dodatne brige. Samo tri minute od početka drugog dijela na semaforu je bilo 2:1 za domaćine. Strijelac je bio Aniste koji je pobjegao obrani Juvea i s ruba kaznenog prostora matirao Szczesnija.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Spezija se nije mogla dovijeka braniti, pogotovo ne pred igračima kao što su Juventusovi koji su se trgnuli ubrzo i odlučili upisati prvu pobjedu u Serie A ove sezone. Pritiskali su igrači Juventusa i izveli opsadu protivničke polovice, a iz jedne takve bitke pao je gol Chiese za 2:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nastavak opsade Spezijinog gola nastavio se i nakon gola za izjednačenje. Stoga je šest minuta kasnije pao gol de Ligta za novo vodstvo Juventusa. Stoper je pokupio jednu odbijenu loptu i plasirao iza leđa Zoeta za 3:2 i prvu pobjedu Juventusa ove sezone u Serie A.

Pogodak pogledajte OVDJE.

SERIE A 5. KOLO:

Ponedjeljak

Bologna – Genoa 2:2

Atalanta – Sassuolo 2:1

Fiorentina – Inter 1:3

Utorak

Salernitana – Verona 2:2

Spezia – Juventus 2:3

Milan – Venezia

Cagliari – Empoli

Srijeda

Sampdoria – Napoli

Torino – Lazio

Roma - Udinese

 


 


Tagovi

Igor TudorNikola KalinićJuventus

Ostale Vijesti