REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Tuchel vraća otpisano hrvatsko ime u Allianz Arenu, a najveća želja mu je - engleska zvijezda

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 10:20

Pozicija centarfora bolna je točka bavarske mašine

Thomas Tuchel (49) uspio je 'iščupati' prvenstvo pa je ublažio dramatičnu završnicu sezone, a tek što je ona završila kreću pripreme za novu. Nekadašnji strateg Chelseaja sada ju priprema s novim-starim donositeljima odluka. Oko transfera se pita Ulija Hoeneßa (71) i Karl-Heinza Rummeniggea (67), a prema pisanju Bilda - bit će to dugo transferno ljeto u kojem se ne planiraju brze odluke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Na Säbener Straße uskoro bi se opet mogao pojaviti stari znanac. Šuška se da će se na ljeto vratiti trener vratara Toni Tapalović (42), kojeg su izbacili Nagelsmann i Salihamidžić. Manuel Neuer (37) bio bi sretan", piše njemački medij o trenerskom transferu, a potom navještava i što će biti po pitanju igrača. Prema njihovom pisanju, "engleska zvijezda Declan Rice, 24-godišnjak iz West Hama, Tuchelov je apsolutni igrač iz snova, s kojim su trener i tehnički direktor Marco Neppe već bili u kontaktu te mu s Brazzom upoznali oca Seana, koji mu je i menadžer". Sada bi taj posao trebao teći preko iskusnog Rummeniggea.

Dok se naglašava da brzina nije najjača strana Ricea, ono što prema Herbertu Heineru nikako nije problem je visina odštete koja je oko 100 milijuna eura, no više ih muči koliko bi se 'čekićar' uklopio s Joshuom Kimmichem.

Drugi veliki problem Bayerna je pozicija centarfora. Spominjalo se kako je srpska zvijezda Dušan Vlahović dobar kandaidat, ali Bild o tome kaže:

"Dušan Vlahović (23) iz torinskog Juventusa, koji je nedavno razmijenjen, tip je igrača kakav Tuchel voli. Međutim, imao je lošu sezonu. Njegovo ime nije bilo dio rasprave na sastanku u Säbener Strasse."

S druge strane naglašavaju kako bi Raphaël Guerreiro (29) bio top rješenje. "Otkrio ga je Tuchel i donio ga BVB-u 2016. Obojica su ostali u kontaktu, Tuchel ga je već htio namamiti u PSG. On ne cijeni samo fleksibilnost portugalskog reprezentativca, već i njegov karakter: Guerreiro nije igrač koji mu zamjera. To što mu Dortmund nije htio dati trogodišnji ugovor moglo bi biti sreća za Bayern. U svakom slučaju, Münchenci su oprezno optimistični!"

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BayernDušan VlahovićThomas TuchelKarl Heinz RummenigeKarl Heinz Rummenigge

Ostale Vijesti