NEIL HALL/Action images
NEIL HALL/Action images

Tuchel priznao da je htio dovesti Suareza: „Iskušali smo svoju sreću“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 21:42

Zanimljivo priznanje trenera Plavaca uoči sutrašnje utakmice protiv Atletico Madrida.

U utorak s početkom u 21 sat u Bukureštu, prvu utakmicu 1/16 finala Lige prvaka odigrat će nogometaši Atletico Madrida i Chelseaja. Usprkos tome što u momčadi ima nebrojeno veliki broj zvijezda, trenutno je prva violina Rojiblancosa Luis Suarez, fantastični urugvajski napadač koji je ove sezone u dresu novog kluba ima 24 nastupa, 16 pogodaka i četiri asistencije.

Suarez je jedan od onih igrača kod kojih nema sredine – ili ga volite ili ga ne volite – ali ono što mu nitko ne može osporiti je to da je u svojim najboljim godinama bio jedan od najboljih središnjih napadača svijeta. Ako ne i najbolji.

Prije dolaska u Atletico, Suarez je šest godina nosio dres Barcelone. Ne treba ni naglašavati, pritom je osvojio sve što se osvojiti moglo, ali usprkos tome što je za Barcu skupio 195 pogodaka i 113 asistencija u 283 nastupa u svim natjecanjima, njegov rastanak s klubom nije bio baš idealan.

Povezivalo ga se s Juventusom, navodno su ga od potpisa za crno – bijele dijele sitnice, ali u konačnici je u transferu vrijednom pet milijuna eura otišao put madridskog Atletica. Navijačima Barcelone taj potez nije najbolje 'sjeo', ali Suarez je tu najmanji krivac…

No, nije Atletico jedini klub koji je htio ovog fenomenalnog napadača u svojim redovima. Današnji trener Chelseaja, koji je sezonu započeo na klupi PSG-a, uoči ogleda protiv Atletica u Ligi prvaka priznao je kako je on htio dovesti Luisa Suareza u PSG.

„Postojala je mogućnost da ga potpišemo kad smo prvi put čuli glasine da bi mogao napustiti Barcelonu. Iskušali smo svoju sreću, ali nismo uspjeli. Odlučio je ostati u Španjolskoj, priključio se Atleticu i ponovno pokazao kako je izniman igrač“, rekao je Thomas Tuchel.

Bilo kako bilo, sutrašnja utakmica sigurno će biti iznimno zanimljiva. Hoće li Tuchel pripremiti posebnu taktiku s kojom će uštopati napadača kojeg je na početku sezone htio imati u svojoj svlačionici, tek trebamo vidjeti, ali sigurno je da motiva ni Tuchelu, baš kao ni Suarezu, neće nedostajati.


Tagovi

Luis SuarezAtletico Madridtransferi

Ostale Vijesti