Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trojica stranaca napustila Koprivnicu, Stipić pronašao pojačanje u 3. HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.05.21. | 09:59

Ovo ljeto će biti jako zanimljivo za Farmaceute kojima je remont iznimno potreban kako bi napokon izašli iz rezultatske kolotečine.

Svaki dan – nove informacije iz Koprivnice. Nismo navikli na taj ritam zanimljivosti kad je riječ o Slaven Belupu, klubu koji godinama slovi za najmirniju sredinu u 1. HNL.

Prvo se pisalo o mogućem odlasku Tomislava Stipića, ali je brzo sve ugašeno. Stipić ima klauzulu u ugovoru prema kojoj mu klub, u slučaju otkaza, mora isplatiti odštetu od milijun kuna. To je luksuz kojeg si u Koprivnici u ovom trenutku ne mogu dopustiti pa je tako Stipić ipak dobio 'drugu šansu'.

Da Slaven Belupo neće mijenjati trenera mogli ste saznati jučer ekskluzivno na Germanijaku.

No, odlazaka će sigurno biti, a trojac koji sigurno napušta Koprivnicu su Franck Etoundi, Mitch Apau i Allen Njie, prenose Sportske novosti. Spomenuti trojac nije se uspio nametnuti pa tako nije čudno da im neće biti ponuđen novi ugovor, naročito kad uzmemo u obzir da klub ima jasnu viziju pomlađivanja momčadi.

Puno veći problem za Farmaceute je taj što novi ugovor nije potpisao standardni vratar Ivan Filipović. On gotovo sigurno odlazi iz kluba, a jedina šansa za Stipića da mu on i dogodine bude prvi izbor među vratnicama je taj ukoliko sam Filipović ne pronađe adekvatan angažman u inozemstvo te se odluči još godinu dana ostati u klubu.

Osim njega, gotovo pa sigurno klub napušta i Nemanja Glavčić, motor Famaceuta i igrač koji je prama Sofiscore izabran u najboljih 11 1. HNL.

Što se tiče dolazaka, osim povrataka nekih talentiranih igrača koji su na posudbama, u klub bi trebao doći Mateo Kocijan, najbolji igrač Tehničara iz Cvetkovca. Baš je njegov dolazak taj koji nagovješćuje zaokret u sportskoj politici kluba, a treba vidjeli hoće li se Stipić aktivnije baciti na posao dovođenja Nine Mohorovičića koji je trebao doći u klub zajedno s Miroslavom Iličićem u ljeto 2020. godine.



Tagovi

Slaven BelupoTomislav StipićFranck Mbia EtoundiMitch Apaunogometni transferitransferiTehničar Cvetkovec3. HNLHNLTreća HNL

Ostale Vijesti