Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Trojica 'klinaca' ostala s momčadi u Rovinju, jedan je ostavio odličan dojam. Rukavina je i dalje Dinamov, nema vijesti o transferima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 16:30

Sergej Jakirović malo je prorijedio momčad na pripremama, poslao je kući četvoricu juniora. A nedjelja nije donijela novosti na 'mercatu'

Kao što je i ranije najavio, Sergej Jakirović je nakon utakmice protiv Celja skratio kadar na pripremama u Rovinju. Četvorica mladih igrača, Zlatan Koščević, Tin Miljak, Dorian Klarin i Sven Šunta vratili su se u Zagreb, u zadnje dvije utakmice sigurno ne bi dobili minutažu, ali vraćaju se se kući s jednim velikim iskustvom. Nekima od njih ovo sigurno nisu i zadnje pripreme s prvom momčadi. Ali, trojica mladića ipak su ostala u Istri i bit će ovdje do kraja, vjerojano i ponešto participirati protiv Makedonije GP i poljskog Slaska.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oni su Ivan Cvetko (18), Borna Graonić (18) i Noa Mikić (16). Svi su oni dosad ostavili vrlo dobar dojam, ima se Jakirović kod njih za što uhvatiti, ponajbolje se, ipak, prezentirao najmlađi Mikić. Igra desnog beka, poziciju koja je u Dinamu uvijek deficitarna i doista je, kad god je igrao, zaintrigirao. Dobio je priliku i jer Dinamo trenutno nema dva desna beka, Ristovski je propustio prve dvije utakmice i igrao tek protiv Celja, Moharrami je na Azijskom kupu i Mikić je dobio možda i neočekivanu šansu. I dobro je iskoristio, s njim će Modri u budućnosti sigurno računati. Cvetko je stoper, koji igra odlično za juniore, a i na pripremama je vrlo siguran, zaslužan kao i stariji kolege u obrani što Dinamo nije dosad primio gol. Dok se čeka ulazak Ogiware u puni trening i prve minute na travnjaku, Graonić je dobra alternativa za lijevi bok, odigrao je svoju rolu solidno.

Ostali i nisu stigli dobiti više prilika, mladi Košćević teško može do minutaže kraj Petkovića, Brodića i Kulenovića, Šunta je ofenzivni veznjak, tu je isto velika konkurencija, Miljak je krilo i vezni, teško se probiti na tim pozicijama, kao i Klarinu među vratarima. Tako da su Mikić, Graonić i Cvetko dobili prednost, a hoće li netko od njih i nakon priprema ostati s prvom momčadi, vidjet ćemo po povratku iz Rovinja. Zbog pozicije na kojoj igra 16-godišnji Mikić možda ima i najviše šansi.

Inače, novosti oko transfera, dolaznih i odlaznih u Dinamu nema. Nedjelja nije donijela pomake oko Rukavine i Bulata, još se traži modus Vrbančićeve posudbe u Istru 1961, prema našim informacijama dogovor nije daleko i mladi bi veznjak mogao idućih dana preseliti na Drosinu. Nema konkretnih novosti ni oko dolazaka, Jakirović bi volio dovesti još jedno krilo, iako, nakon dobrog debija Arbera Hoxhe i odlične forme Kaneka, kao da sve manje u Maksimiru razmišljaju o novim igračima. Ali, iznenađenja uvijek može biti.



Tagovi

GNK DinamopripremeIvan CvetkoNoa MikićBorna Graonić

Ostale Vijesti