Trofejni Pjesnici: Na današnji dan prije 15 godina Zagreb je poremetio stanje u hrvatskom nogometu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 27.04.17. | 19:33

Prvak iz 2002. danas je pred ponorom treće lige.

Od prvog prvenstva Republike Hrvatske, odigranog 1992., Naslove prvaka osvajala su samo tri kluba. Dakako, NK Dinamo je najtrofejniji hrvatski klub s 18 naslova prvaka države (28 sveukupno), a na drugom mjestu je Hajduk sa šest naslova prvaka Hrvatske i 15 naslova prvaka u povijesti. Od hrvatskih prvaka trebalo bi još spomenuti Concordiju, koja je naslov osvajala tri puta (1930., 1932. i 1942.), HAŠK koji su prvaci Kraljevine Jugoslavije bili u sezoni 1937./38. te – NK Zagreb – peti hrvatski nogometni klub koji se okitio titulom državnog prvaka, treći od hrvatske samostalnosti.

Pjesnici su upravo na današnji dan prije 15 godina matematički osvojili naslov za sezonu 2001./02. Naslov su osvojili u pretposljednjem kolu, odigravši 0:0 u Čakovcu, a na ruku im je išao i poraz Hajduka kod Hrvatskog dragovoljca (0:1).

Na toj utakmici za Zagreb su nastupili: Vasilj – Stavrevski, Ješe, Milinović – Pirić, Bulat – Štrok (Čačić), Duro – Hasančić – Olić i Krpan, a momčad je s klupe vodio Zlatko Cico Kranjčar.

Nažalost, klub koji je prije bio ponos Zagrepčana, danas tavori na dnu druge lige, a pod autokratom Draženom Medićem proživljava možda i najtužnije dane u svojoj bogatoj i slavnoj povijesti.

Pjesnici tako jedini naslov prvaka i najslavniji datum od osnutka kluba - ne slave. Navijači i Zagrepčani su ih odavno napustili...

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Niko KranjčarIvica Olić

Ostale Vijesti