Igor Kralj Pixsell
Igor Kralj Pixsell

Tri sjajna gola u derbiju začelja, na kraju Goričan presudio Goričanima

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.10.22. | 16:48

U svojevrsnom derbiju začelja, u kojem je deveta Lokomotiva dočekala 10. Goricu, zagrebački sastav upisao je važnu pobjedu kojom se odvojio od dna ljestvice i dodatno zakomplicirao status goričkom prvoligašu.

Ulog utakmice između Lokomotive i Gorice na Kranjčevićevoj bio je prilično veliki. Na kraju smo vidjeli jednu vrlo dinamičnu utakmicu u kojoj je domaća Lokomotiva slavila s 2:1 i skočila, barem privremeno, na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Gorica ostala posljednja sa šest osvojenih bodova, šest manje od Rijeke i Šibenika koji će sutra odigrati svoje utakmice 14. kola.

Na stadionu u Kranjčevićevoj se okupilo oko 730 gledatelja, među kojima je bilo i desetak Gorica Good Boysa. Balkon Boysi danas nisu pohodili svoju ‘ložu’. Tko zna, možda su se odlučili na dolazak na stadion… Sve u svemu, nekako smo dojma da je ova utakmica ipak zaslužila veću pozornost zagrebačke i goričke publike, pogotovo jer smo u ovo kišno, ali toplo zagrebačko popodne mogli vidjeti tri stvarno sjajna pogotka

Silvijo Goričan nije pripremio iznenađenje u svojem kadru, Lokomotiva je istrčala u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, Sandro Kulenović bio je najistureniji, a iza njega ordinirala su tri ofenzivca Ibrahim Aliyu, Indrit Tuci i Luka Stojković. Igor Angelovski postavio je momčad u 3-4-2-1 formaciju, Deni Jurić bio je u vrhu napada, a iz drugog plana prijetili su Toni Fruk i Nikola Vujnović.

Obje momčadi u dvoboj su ušle otvoreno, sa željom za nadigravanjem. Lokomotiva je u uvodnim minutama bila nešto opasnija, a prvu veliku prigodu zabilježili smo već u 6. minuti, kada je Tuci pucao iz okreta, ali je lopta odsjela na stativi gostujućeg gola. Lokomotiva je nastavila prijetiti, posebno inspiriran u toj fazi bio je Alyju, a lijepi udarac okušao je i mladi Luka Stojković. Ivan Banić bio je priseban.

Prvu ozbiljnu priliku na suprotnoj strani imao je Toni Fruk u 18. minuti, Matuš Vojtko ubacio je s desne strane, Fruk je pucao u padu, gledatelji su loptu već vidjeli u golu, no ista se od Lokomotivinog bloka odbila u korner.

Uslijedio je mirniji period igre u kojem je Lokomotiva pružila nešto bolji dojam, Tuci se ponovno našao u jednoj izglednoj prilici. da bismo u 33. minuti vidjeli pravu malu majstoriju u režiji domaćih napadača. Indrit Tuci je ubacio, Luka Stojković glavom spustio do Sandra Kulenovića koji je sjajnom reakcijom matira vatara Banića.

Primljeni pogodak nagnao je Goricu da se malo otvori, Deni Jurić pobjegao je obrani domaćina, no stigao ga je Justin de Haas te je Dinamov napadač na posudbi u Gorici pucao iskosa, ali mu je klupski kolega na posudbi u Lokomotivi, mladi Nikola Čavlina, ukrotio udarac. Prvo poluvrijeme je i rezultatom i dojmom pripalo Lokomotivi.

Na poluvremenu oba su trenera mijenjala. Čabraja je umjesto vrlo dobrog Tucija ubacio Silvija Goričana, a Angelovski je napravio dvije izmjene. Ušli su Moussa Wague i Joey Suk, a izašli Matthew Steenvoorden i Tyrese Francois.

Domaćini su drugi dio otvorili opasnim udarcem Alyjua iskosa, no Gorica je bila ta koja je početkom nastavka djelovala bolje, da bi gosti u 52. uspjeli i izjednačiti sjajnim pogotkom Tonija Fruka s ruba kaznenog prostora. Čavlina je bio nemoćan.

Negdje nakon gola Gorice, nebo se nad Kranjčevićevom otvorilo. Do tada dinamična utakmica prilično se primirila i nekako je djelovalo da bi utakmica mogla završiti neriješeno. A onda se pojavio Silvijo Goričan, mladi Lokomotivin krilni-napadač ušao je u kazneni prostor Gorice, driblingom se izborio za udarac i onda neobranjivo pogodio za novo vodstvo domaćeg sastava. Lokomotiva je povela s 2:1.

Do kraja utakmice pogodaka više nije bilo, a koliko je domačinima značila ova pobjeda pokazao je slavljenički urlik igrača na tereni, klubi, ali i loži nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Idući protivnik obje momčadi je - splitski Hajduk. Gorica u srijedu na Poljudu igra zaostalu utakmicu 4. kola, a Lokomotiva u idućem, 15. kolu Bijele dočekuje na Kranjčevićevoj. U 15. kolu Gorica dočekuje Slaven Belupo.

HNL, 14. kolo

Lokomotiva – Gorica 2:1

Stadion: Kranjčevićeva, Zagreb

Gledatelja: 730

Strijelci: 1:0 Kulenović (33., Stojković), 1:1 Fruk (52., D. Jurić), 2:1 Goričan (74., Stojković)

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace), pomoćnici: Hrvoje Radić (Split), Goran Perica (Šibenik), 4. sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Žuti kartoni: Tuci 17., Stojković 55., Bubanja 58., Mersinaj 88. (Lokomotiva) / Cruz 88. (Gorica)

Crveni kartoni: -

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Cipetić, Mersinaj, De Haas, Milićević – Marić, Bubanja (od 75. Bošković) – Aliyu (od 69. Tomečak), Tuci (od 46. Goričan), Stojković (od 91. Groznica) – Kulenović; Trener: Silvijo Čabraja

Gorica (3-4-2-1): Banić – Steenvoorden (od 46. Wague), Jovičić, Krizmanić – Mitrović (od 78. Ndockyt), Pršir, Francois (od 46. Suk), Vojtko – Vujnović, Fruk (od 78. Cruz) – D. Jurić (od 72. Prokop); Trener: Igor Angelovski

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 2:1

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

Prva HNLLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti