REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Tri opcije za smjenu Solskjaera, mogao bi ga zamijeniti bivši trener Liverpoola

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 11:09

Solskjaerov posao je ugrožen od prošlog vikenda kada je Manchester United s 5-0 poražen od ljutih rivala

Nakon teškog poraza od Liverpoola, Ole Gunnar Solskjaer je pod velikim pritiskom da preokrene stvari u Manchester Unitedu. Odmah nakon poraza od ljutog rivala stolica mu se opasno zatresla, a uprava mu je odlučila dati još jednu šansu da proba napraviti rezultat s momčadi punom zvijezda. Svima je jasno da Ole nije kapacitet trenera poput Jurgena Kloppa ili Pepa Guardiole s kojima bi se trebao boriti za naslov, a nije imao ni puno utjecaja na dovođenja igrača koji su pristigli u United.

Kako piše britanski Mirror, nasljednici na klupi su već određeni, a riječ je o trenerima višeg ranga i boljih rezultata od Solskjaera. Kao glavni kandidat se spominje nekadašnji trener Liverpoola, danas Leicestera, Brendan Rodgers. Njega ističu kao favorita ispred Antonija Contea koji je od ljeta bez posla nakon osvajanja Scudetta s Interom i odlaskom zbog financija.

Od Contea su se pomalo ohladili u upravi Manchester Uniteda, unatoč tome što se radi o treneru koji zna osvajati trofeje. Brine ih njegova osobnost i navike u potrošnji na transfer tržištu.

Ispred Contea ističu i legendu Real Madrida, Zinedinea Zidana kojeg vide kao drugo rješenje ako se odluče na otkaz Norvežaninu. Ipak, prednost trenutno ima Rodgers čijim su rezultatima u Leicesteru impresionirani. Njega se nedavno povezivalo i s Newcastleom koji je preuzela saudijska grupacija, ali on je odmah odlučno odbio sve špekulacije izjavom kako je zadovoljan u Leicesteru.

Koliko je zadovoljan ostaje za vidjeti ako dođe ponuda Manchester Uniteda. S druge strane legenda Crvenih vragova Gary Neville smatra da do njegovog angažmana neće doći iako je mišljenja da se radi o odličnom treneru. Razlog vidi u tome da je ranije u karijeri vodio Liverpool.


Tagovi

Ole Gunnar SolskjaerBrendan RodgersAntonio ConteZinedine ZidaneManchester United

Ostale Vijesti