Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Tri dvojbe Zlatka Dalića uoči Češke (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 09:58

Reprezentacija Hrvatske u 10.15 sati odletjela je iz Pule u Glasgow gdje ih čeka utakmica s Češkom (petak, 18.00 sati).

Reprezentacija je u četvrtak ujutro napustila bazu u Rovinju te iz Pule odletjela u Glasgow. Izbornik Dalić posljednji je trening odradio u srijedu predvečer. Prodao je foru medijima i igrače poslao sat vremena ranije od planiranog na gradski stadion u Rovinju kako bi imao mir za uvježbavati neke posljednje taktičke zamisli koje mu se motaju glavom.

“To je po škotskom vremenu”, nasmijao se izbornik kada nas je vidio kako u dogovoreno vrijeme dolazimo na trening a reprezentativci već lagano napuštaju travnjak.

I zapravo mu ne treba zamjeriti. Zbog specifične situacije, reprezentacija nema svoj mir i jasno je kako se ne mogu u potpunosti posvetiti pripremama pa je Dalić sklon ovakvim lažnjacima. Ako će to značiti tri boda protiv Češke, nemamo ništa protiv.

Dapače. Ionako nismo od onih koji će se verati po okolnim 'drvećima' kako bi vidjeli tko su vlasnici markera koje mogu značiti i mjesto u startnoj postavi u petak na Hampden Parku. Uostalom, sve se lako može promijeniti par sati prije utakmice.

Prema nekom našem nahođenju, za sada je sigurno da ćemo u petak vidjeti Livakovića na golu, Vrsaljka i Gvardiola na bekovima, stoperski par činit će Vida i Ćaleta Car dok je Modrić u vezi, Petković u napadu a Perišić na lijevom krilu. Ostale su tri dvojbe koje će Dalić riješiti nakon večerašnjeg treninga u Glasgowu.

Prva dvojba je tko će biti uz Luku Modrića u veznom redu. Kovačić nekako bolje izgleda od Brozovića. U boljoj je formi i protiv Engleske je djelovao korektno. Međutim, od Broza nikada ne znaš što možeš očekivati. Druga dvojba je za mjesto polušpice. Tu nam se čini da Kramarić bolje stoji od Vlašića koji bi mogao ući u nastavku i donijeti novu energiju.

Zadnja enigma s kojom se Dalić bori jest mjesto na desnom krilu. I tu će prevagnuti mišljenje izbornika tko će se bolje uskladiti s Vrsaljkom te u defenzivi pomagati u čuvanju Jakuba Jankta brzog krila talijanske Sampdorije.



Tagovi

Zlatko DalićEuro 2021češka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti