REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Tri asistencije Messija u pobijedi PSG-a, Neymar s bolnom grimasom iznesen s terena (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 14:31

St. Etienne je poveo, ali je krajem prvog dijela zaradio crveni karton.

U dvoboju posljednjeg protiv prvog na ljestvici, PSG je slavio kod St. Etiennea puno teže od očekivanog (3:1). Domaćini su poveli u 25. i držali prednost sve do kraja prvog dijela kada su prvo ostali bez isključenog Kolodziejczaka, a onda je Marquinhos zabio za 1:1. PSG je s igračem više slomio domaćine tek u završnici dvoboja. Leo Messi upisao je tri asistencije, a u završnici je igru zbog ozljede gležnja morao napustiti Neymar.

PSG je krenuo u najjačem raspoloživom sastavu, prvi put u momčadi se našao Sergio Ramos, a u napadu su zaigrali s četiri najjača napadača - Messijem, Mbappeom, Neymarom i Di Marijom.

Parižani su krenulo ofenzivno, u petoj minuti Neymar je zabio pogodak, ali je VAR ustvrdio iz nedozvoljene pozicije. PSG je nastavio napadati, a onda je St. Etienne šokirao moćnu parišku momčad koja je loše odigrala ofsajd zamku i Denis Bouanga je zabio za 1:0. VAR je gledao i tu situaciju i pogodak je priznat.

Pogodak St. Etiennea pogledajte OVDJE.

Utakmica se potom zaoštrila u kratkom periodu sudac je pokazao tri žuta kartona, a u 36. je Wahbi Khazri opalio s 35 metara i pogodio prečku. Domaćini su uspješno zatvorili sve prilaze golu, a Etienne Green je branio sjajno, obranio je dobre šanse Neymaru, Mbappeu, a Gueye.

Ipak, sve je kompromitirao Timothee Kolodziejczak koji je u 45. srušio Mbappea i spriječio ga da se sjuri na Greenov gol. Stoper domaćina dobio je direktni crveni karton (VIDEO). PSG je brojčanu prednost brzo kapitalizirao, Messi je izveo slobodni udarac, a Marquinhos glavom pogodio za 1:1.

Pogodak Marquinhosa pogledajte OVDJE.

PSG je u nastavku utakmice bacio sve karte u napad, no St. Etienne se s igračem manje dobro branio, Etienne je nastavio s formom iz prvog dijela, Parižani nikako nisu mogli zabiti pogodak. Promašene prilike Mbappea i Messija pogledajte OVDJE.

PSG je ipak stigao do pogotka u 79. Messi je dodao do Di Marije koji efektno pogađa za 2:1. Pogodak PSG-a za 2:1 pogledajte OVDJE.

U 84. PSG je doživio novi peh. Neymar je slučajno nagazio na gležanj suparničkog igrača i sam iskrenuo vlastiti. Brazilca su izveli s terena uz bolnu grimasu na licu (VIDEO).

Konačni rezultat postavio je Marquinhos u sudačkoj nadoknadi na treći asist Lea Messija. Treći pogodak PSG-a pogledajte OVDJE.

U idućem kolu St. Etienne gostuje kod Bresta, a PSG dočekuje Nicu.

15. kolo Lige 1:

St. Etienne - PSG 1:3

Bordeaux - Brest, u tijeku

Lorient - Rennes, u tijeku

Monaco - Strasbourg, u tijeku

Reims - Clermont, u tijeku

Montpellier - Lyon, 17:00

Marseille - Troyes, 20:45



Tagovi

Saint EtienneParis Saint-GermainNeymarKylian MbappéLigue 1

Ostale Vijesti