Trese se Nou Camp, Messi obustavio pregovore i želi otići iz Barce

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 10:50

Velika sapunica kojoj se ne nazire kraj trenutno drma nogometni ponos Katalonije.

Kao nastavak krize koja trenutno drma Nou Camp, a kojoj je dan dodatan pečat jučerašnjom pobjedom Real Madrida nad Getafeom čime je prednost Kraljevskog kluba nad Barcom povećana na četiri boda, pojavile su se dodatne trzavice na relaciji Lionel Messi – klub.

Španjolski novinar Manu Carreno izravno je i bez okolišanja u radijskoj emisiji El Larguero dao do znanja kako Argentinac ozbiljno razmišlja o napuštanju kluba. U emisiji koja inače nije sklona jeftinom senzacionalizmu čak je potvrđeno da je prekinuo pregovore.

To ipak najvjerojatnije ne znači da će ovog ljeta napustiti Barcelonu. Imao je Messi tu opciju do 10. lipnja, aktualni ugovor je valjan do sljedećeg ljeta, no Barca želi dogovoriti produženje do 2023.

No Messi osjeća popriličnu gorčinu u želucu s obzirom na zbivanja zadnjih godinu dana. Počevši od ignoriranja njegovih želja kad su u pitanju pojačanja i igrački kadar (žustro se protivio dovođenju Griezmanna i zazivao povratak Neymara), preko afere Barcagate u kojoj je otkriveno da su klupski čelnici plaćali Internet botove da na društvenim mrežama vrijeđaju igrače, pa do curenja lažnih informacija kako igrači ne žele prihvatiti smanjena primanja u jeku Covid-19 pandemije.

“Smučile su mu se interesne igrice, curenja informacija i upiranje u prstom njega po pitanju odluka s kojima nema veze. Pregovori su počeli očekivano dobro, no najnoviji događaji natjerali su ga da ih stopira.”, rečeno je u emisiji.

 

 

Špekulira se da je ovo samo Messijev mehanizam kojim bi potpuno mentalnu koncentraciju stavio na završnicu sezone u kojem se Barca našla u popriličnim problemima. No jedno je sigurno, Barcin kapetan je pod utjecajem cijelog niza poluaferica izgradio antagonistički stav prema predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu.

Niti onaj sportski dio ne štima jer, iako svlačionica obiluje zvučnim imenima, jezgra momčadi je već zagazila u tridesete, a mlađi igrači još nisu, iz raznoraznih razloga, pokazali da su spremni nositi teret golemih rezultatskih očekivanja katalonskog giganta. Slično se doživljava i učinak novog trenera Quiquea Setiena.

Klub čekaju predsjednički izbori 2021., i pojave li se naznake da bi Bartomeu mogao biti svrgnut, možda i Messijeva priča u Barci doživi kraj poput priče o Pepeljuzi.

(Foto: Albert Gea/Reuters)


Tagovi

Josep Maria BartomeuLionel MessiugovorQuique Setien

Ostale Vijesti