Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Trener RB Leipziga napunio Gvardiola samopouzdanjem: Ne poznajem niti jednog 19-godišnjaka s većim potencijalom od njega

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 20:09

Jesse Marsch nahvalio hrvatskog reprezentativca.

O kvaliteti Joška Gvardiola dovoljno govori činjenica da se vrlo brzo od kada je krenuo sa seniorskim nogometom stabilizirao u prvoj momčadi Dinama, zatim je postao sastavni dio udarnih 11 hrvatske nogometne reprezentacije, a nije mu dugo trajala prilagodba na svoj aktualni klub, RB Leipzig koji ga je još pretprošlog ljeta kupio od Dinama za 18.8 milijuna eura, ali ga je u Maksimiru ostavio na posudbi do kraja prošle sezone u kojoj je s Dinamom osvojio duplu krunu i igrao četvrtfinale Europske lige.

Nakon što je prve dvije utakmice za svoj sadašnji klub proveo na klupi za pričuve, u Kupu protiv Sandhausena (4:0) i prvenstvu protiv Mainza (0:1), Gvardiol je odigrao 15 idućih utakmica za RB Leipzig, od čega 11 kao član udarnih 11. RB Lepizig ne za za poraz u prvenstvu u posljednjih sedam utakmica u kojima je Gvardiol upisao dvije asistenciju, posljednju u 2:1 pobjedi nad Borussijom Dortmund, u utakmici koja se odigrala prošlu subotu.

Gvardiol i suigrač mu Dominik Szoboszlai, zajedno s igračem Borussije Monchengladbach Joeom Scallyjem, kandidirani su u rubrici 'Rookie mjeseca', a za hrvatskog reprezentativca možete glasati OVDJE.

Uz sve to trener RB Leipziga Jesse March, koji je u Leipzig stigao ovog ljeta iz Red Bull Salzbugra, dao je izjavu koja neće proći nezamijećeno: "Ne znam niti jednog 19-godišnjeg nogometaša koji ima potencijal kao Joško Gvardiol".

Ova izjava može još samo dodatno motivirati Gvardiola i napuniti ga samopouzdanjem pred dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.




Tagovi

RB LeipzigJoško GvardiolHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti