REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Trener lidera La Lige ističe: „Real Madrid za vikend? Koliko su platili Bellinghama pokrije naš budžet za dvije godine“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 10:05

Mnogi vjeruju da Girona ovu sezonu može završiti među pet najboljih u La Ligi...

Trener lidera La Lige ističe: „Real Madrid za vikend? Koliko su platili Bellinghama pokrije naš budžet za dvije godine“

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogometaši Girone će ove subote na svojem Estadio Municipal de Montilivi kao vodeća momčad La Lige dočekati Real Madrid, trenutno drugoplasiranu momčad Španjolske. Girona je sezonu otvorila gostujućim remijem sa Real Sociedadom, da bi onda nanizali čak šest pobjeda. Redom su padali Getafe, Sevilla, Las Palmas, Granada, Mallorca i Villarreal, dok ih sada očekuje prvo ogled s Real Madridom, a potom u devetom kolu i okršaj s Barcelonom.

Reality check u najavi, reklo bi se…

No, zasad na sjeveru Katalonije trener Michel i njegova momčad žive svoje snove. Girona igra dobro, pobjede dolaze jedna za drugom, a u dosadašnjem dijelu sezone su posebno impresionirali novi igrači Drovbik, Herrera i Savio. Potonji je u klub stigao na posudbu iz Troyesa, dok se kombinirano za ukrajinskog napadača i ponajboljeg igrača Venezuele izdvojilo 12.5 milijuna eura.

Drovbik je trenutno prvi strijelac (3), Savio prvi asistent (4), dok je Herrera, iako zadnji vezni, dosad skupio tri pogotka i jednu asistenciju. Očito da im prilagodba na novu sredinu nije dugo potrajala…

Girona je, složit ćete se, ove sezone postala europski hit-klub. Ono što je sezonu ranije bio Lens ili još prije toga Union Berlin, sada je postao 'starac' od 93 godine koji je od 2017. godine u 47-postotnom vlasništvu Cityjeve grupacije. Zanimljivo, a i prilično malo poznato, je da klub i u 16-postotnom vlasništvu Perea Guardiole, mlađeg brata Pepa Guardiole, današnjeg trenera Građana. Dakle, kako je i zašto došlo do suradnje baš ta dva kluba je prilično jasno.

Ove srijede je Michelova momčad svladala Villarreal u gostima rezultatom 2-1, s tim da je Žuta podmornica čak bila u vodstvu. No, na krilima euforije gosti su okrenuli rezultat i slavili pa je tako njihov ogled protiv Real Madrida ove subote (18.30) postala jedna od najzanimljivijih utakmica tjedna. Uostalom, igraju lider i prvi pratitelj La Lige, jasno je da će biti zanimljivo.

„Real Madrid za vikend? Koliko su platili Bellinghama pokrije naš budžet za dvije godine“, rekao je trener Girone nakon slavlja na Villarrealom.

„Naravno da je lijepo biti na vrhu. Ponosan sam na klub i na igrače“, kratko je dodao.

Inače, Michel je triput izborio promociju u La Ligu (Rayo Vallecano, Huesca, Girona), ali je sada napokon dočekao da baš on zakupi naslovnice svih sportskih medija u Španjolskoj. I to potpuno zasluženo.

Što se tiče utakmice za vikend, dobra vijest po njega je što za ogled s Real Madridom na raspolaganju ima praktički kompletan kadar, dok s druge strane Ancelotti ima velikih problema s ozljedama u posljednjoj liniji. U svakom slučaju, subotnju utakmicu naprosto ne možemo dočekati…



Tagovi

GironaLa Liga

Ostale Vijesti