Izbornik junačkih Finaca: Želim Hrvatskoj sreću protiv Ukrajine

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 06.10.17. | 23:11

Markku Kanerva ponosan je na izdanje svoje momčadi.

Finska je ostvarila veliki uspjeh, nakon dvije pobjede u rujnu, protiv Islanda i Kosova, izvukli su bod protiv Hrvatske na Rujevici u dramatičnoj utakmici u kojoj su nakon primljenog pogotka pokazali da imaju plan B i iz obrane se prebacili u napad.

>> KULMINACIJA: Hrvatska nije uspjela spasiti bodove protiv Finske, plasman na SP nikad dalji (VIDEO)

„Ako primite gol, onda je normalno da morate krenuti u napad. Zadovoljan sam kako je momčad reagirala nakon primljenog gola. Bila je jako teška utakmica za nas, Hrvatska je krenula s velikim pritiskom, moja se momčad jako dobro branila i jako sam ponosan jer smo uspjeli osvojiti bod protiv reprezentacije koja ima igrače svjetske klase. Sada se okrećemo Turskoj u ponedjeljak“, rekao je Kanerva nakon dvoboja.

Finsku je, pogotovo u prvom dijelu spašavao golman Lukas Hradecky. Je li on bio igrač utakmice?

„Teško je reći tko je najbolji igrač utakmice, Hradecky je svakako bio odličan, kao i ostali moji igrači. Rekao bih da je ovo bila timska pobjeda. Ali Hradecky je stvarno jedan od najzaslužnijih za ovaj rezultat. U prethodne dvije utakmice nije primio gol, a sada je primio dosta nesretni“, rekao je izbornik Finske i za kraj zaželio sreću Hrvatskoj u dvoboju protiv Ukrajine. 


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine

Ostale Vijesti