Keith Williams/Action Images
Keith Williams/Action Images

Trener iz omladinske škole Šahtara ubijen u obrani Kijeva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 10:50

Tragična vijest dolazi samo dva dana nakon što je FIFPro objavio da su poginuli ukrajinski nogometaši Vitalij Sapiol (21) i Dmitar Martinenko (25)

Ruska invazija u Ukrajini i dalje odnosi brojne žrtve, a među stradalnicima je i trener mlađih kategorija Šahtara iz Donjecka. Ukrajinski klub je potvrdio da je da je njihov trener ubijen nakon što se priključio vojsci u obrani svoje zemlje.

„Jedan od naših zaposlenika je ubijen, radi se o treneru iz omladinske škole. Pogodio ga je šrapnel ruskog metka. Rusi, ubijate Ukrajince, zaustavite ovo ludilo”, rekao je CEO Šahtara Serhij Palkin u četvrtak navečer.

„Ovdje u Šahtaru smo imali brojne lijepe i svijetle trenutke, ali za mene osobno će najveća pobjeda u životu biti kada ćemo izvojevati pobjedu u ovom ratu. Što se tiče situacije u klubu, većina nas je stacionirana u Kijevu. Pokušavamo pronaći najbolje rješenje za evakuaciju naših stranih igrača i njihovih obitelji. Brinemo za naše zaposlenike, poslali smo ih u skloništa, podrume, na mjesta gdje mislimo da će biti najsigurniji”, dodao je Palkin.

A tragična vijest dolazi samo dva dana nakon što je Udruženje profesionalnih nogometaša FIFPro objavilo da su poginuli ukrajinski nogometaši, koji su se stavili na raspolaganje svojoj vojsci. FIFPro je, dakle, potvrdio da se radi o Vitaliju Sapiolu (21) i Dmitru Martinenku (25).

„Naše misli su s obiteljima, prijateljima i suigračima ukrajinskih mladih nogometaš Vitalija Sapiloa i Dmitra Martinenka, koji su svoje živote izgubili u ratu. Počivali u miru”, stoji u priopćenju FIFProa.

Sapilo je vratar koji je branio u mladoj momčadi trećeligaša Karpatija iz Lavova, a ukrajinskoj se vojsci pridružio kao tenkovski zapovjednik. Kako ukrajinski mediji navode, poginuo je u obrani Kijeva. Nakon smrti, njegov klub mu je odao počast, nazvavši ga svojim 'najvećim herojem'.

Martinenko je pak igrao za drugoligaša Gostomel, a on je poginuo zajedno sa svojom majkom nakon što su ruske bombe pogodile stambeni blok u blizini Kijeva.


Tagovi

UkrajinaŠahtarŠahtar U21

Ostale Vijesti