REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Trče oni koji 'ne znaju': CIES-ovo istraživanje potvrdilo da HNL nije baš najbrža liga svijeta…

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.04.24. | 15:00

Premier liga i Championship nemaju konkurenciju u kategorijama ‘sprintevi’, ‘brzina’ i ‘ubrzanje’, a zanimljivo je da se na treće mjesto, ispred Nizozemaca (Eredivisie) i Švicaraca (Super League), smjestila ‘uvijek najsporija’ Serie A…

Međunarodni centar za sportske studije sa sjedištem u švicarskom Neuchatelu, CIES, objavio je novo istraživanje. Ovog tjedna su se fokusirali na ukupnu brzinu igrača u ligama, odnosno na sprinteve, brzinu te ubrzanje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema podacima sa Skill Cornera, u CIES-u su ustanovili kako su Premier liga te Championship lige u kojima se igra uvjerljivo najbrži nogomet, odnosno čiji su igrači u ranije navedenim kategorijama iznad svake konkurencije.

CIES ovog puta nije vrednovao igrače, već lige, s tim da se prema dostupnim podacima jasno može vidjeti kako su u kategorijama ‘brzina’ i ‘sprintevi’ igrači iz Premier lige uvjerljivo na vrhu, dok je u kategoriji ‘ubrzanje’ broj jedan Championship. Ukupan index koji obuhvaća sve tri kategorije smjestio je Premier ligu na prvo mjesto (100), Championship na drugo (85.5), dok se na trećem mjestu, pomalo iznenađujuće, našla Serie A (75.1).

U kategoriji ‘sprintevi’ HNL se nalazi na 20.mjestu (57.3), u kategoriji ‘brzina’ na skromnom 26., dok u kategoriji ‘ubrzanje’ na 24. mjestu. Ukupan Index HNL-a je 43.7 što ju je smjestilo na 22. mjesto u konkurenciji 30 liga koje je CIES ovom prilikom analizirao.

Kompletno istraživanje CIES-a pronađite OVDJE. (G)



Tagovi

CIESPremier ligaChampionshipHNL

Ostale Vijesti