Tražili ga Liverpool i Bayern, no njemački reprezentativac odlučio igrati drugu ligu: 'Pripadam Kolnu'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 16:51

Produžio je ugovor do 2023. godine.

Standardan je bio i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojima je Njemačka upisala svih deset pobjeda uz gol razliku 43:4 i tako najavila kandidaturu za obranu naslova Svjetskog prvaka koji su stekli 2014. godine u Brazilu kada Hector još nije bio reprezentativac. Neuobičajena je praksa da reprezentativci tako velikih nogometnih zemalja dolaze iz malih klubova, a Hector je pravi primjer toga.

Njegova je priča jedinstvena, a talent je razvio u godinama gdje su igrači već praktički formirani, pogotovo u današnje vrijeme. Hector je u drugu momčad Kolna stigao 2010. godine iz šeste lige s 20 godina, a onda tri godine igrao polu-profesionalnu momčad Kolna koja se natječe u regionalnoj ligi. Tamo je bio jedan od najboljih igrača, a 2013. s 23 godine prešao je u prvu momčad gdje je do danas izgradio kultni status među navijačima i postao kapetan momčadi koja nažalost juri prema ispadanju u drugu ligu. Trenutno su posljednji sa osam bodova zaostatka za pozicijom koja nudi dodatne kvalifikacije, a do kraja Bundeslige ostalo je još pet kola i jasno je da su vjerojatno u nemogućoj misiji.

Ipak, to njemačkog reprezentativca nije spriječilo da potpiše novi ugovor koji će ga s klubom vezati do 2023. godine i tako poručio kako ga ne brine druga liga. Protivno je to nekim nepisanim pravilima modernog nogometa jer rijetko se viđa da igrač s ovakvim statusom ostaje u momčadi koja je ispala iz lige. Hector očito nije jedan od takvih nogometaša i odlučio je ostati vjeran klubu koji mu je pružio priliku da postane ovo što je danas.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"> New contract – Jonas Hector will remain a player of <a href="https://twitter.com/hashtag/effzeh?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#effzeh</a>: <a href="https://t.co/75TGSisT1N">https://t.co/75TGSisT1N</a></p>&mdash; 1. FC Cologne (@fckoeln_en) <a href="https://twitter.com/fckoeln_en/status/988375736015884289?ref_src=twsrc%5Etfw">April 23, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

˝FC Köln mi je omogućio da od regionalne lige doguram do reprezentacije. Jako sam vezan uz klub i u njemu se osjećam ispunjenim. Bilo bi sad najlakše otići i promijeniti momčad, ali ne čini mi se to kao prava odluka. Pripadam Kölnu i sljedeće sezone ponovo ćemo zajedno punom snagom napadati˝ - rekao je lijevi bek Elfa kod potpisivanje novog ugovora s Kolnom.

Reakcije njemačke javnosti bile su samo pozitivne, a rijedak je ovo primjer u modernom nogometu i sigurno u svakom pravom zaljubljeniku u nogomet budi romantične osjećaje jer ovo što je Hector napravio zapravo je bit ovog sporta.

Hector je skupio osam nastupa u kvalifikacijama za Svjetsku smotru, dok je dva na lijevom beku upisao Marvin Ptattenhardt iz Herthe koji je Hectoru glavni konkurent za poziciju u reprezentaciji, a iako kapetan Kolna i njegovi suigrači plove prema drugoj ligi mislimo da će se izbornik Joachim Low u Rusiji odlučiti za ovog igrača koji je oduševio ne samo njemačku, već i svjetsku nogometnu javnost svojim potezom. Da je barem više takvih kao Jonas Hector.

Hectora je želio Nijemac Jurgen Klopp u Liverpoolu kao trajno rješenje na lijevom beku, želio ga je dovesti i Bayern kao i svakog njemačkog reprezentativca koji ne igra za njih u Bundesligi, ali nitko nije uspio. Hector je rekao da pripada Kolnu.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Jonas HectorNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti