Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Transfermarkt umirovio srebrnog Vatrenog

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 17:01

Nije objavio službeni prekid karijere

Krajem kolovoza 2019. godine Ivan Strinić raskinuo je ugovor s Milanom i od tada je bez kluba. Srebreni lijevi bek Vatrenih posljednju službenu utakmicu odigrao je u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Malo iza slavlja drugog mjesta u Rusiji talijanski velikan objavio je vijest na službenoj stranici o zdravstvenim problemima hrvatskog reprezentativca. Tijekom rutinskog pregleda je dijagnosticirana početna hipertrofija srčanog mišića. Tada se već sumnjalo u nastavak karijere Splićanina, ali je naknadno dobio zeleno svijetlo za povratak na teren. Međutim, ozljeda gležnja poremetila je planove povratka i Milan se na ljeto odlučio raskinuti ugovor koji je trebao trajati do 2021. godine.

Strinić je nogometni put započeo u Hajduku odakle se odlučio otići u francuski Le Mans te preko Hrvatskog Dragovoljca vratiti u Hajduk. U Splitu je proveo tri sezone pa ostvario transfer vrijednosti od oko 4 milijuna eura u Dnipro. Nakon Ukrajine put ga je doveo u Italiju. Prvo je igrao za Napoli pa Sampdoriju iz koje je stigao u Milan.

Od raskida ugovora s Milanom nije potpisao za novi klub pa se na Transfermarktu uz njegovo ime pojavilo „retired“. Iako ga je specijalizirana nogometna stranica umirovila on nikada nije donio službenu odluku o umirovljenju. U srpnju će proslaviti 34. rođendan, a i dalje postoji mogućnost da na ljeto pronađe novi angažman.

Strinić je često bio oporavan na svojoj poziciji, ali bogata igračka karijera i uspjesi demantiraju mnoge kritičare. Uz njegovo ime stoji drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu gdje je odigrao šest od sedam utakmica. Za reprezentaciju je debitirao 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Austrijom u mandatu Slavena Bilića, a za vrijeme karijere upisao je 49 nastupa za nacionalnu vrstu.


Tagovi

Ivan StrinićHajdukMilanHrvatska 2018

Ostale Vijesti