Brozović, Martinez, Vlahović, Rebić, Pašalić @Reuters
Brozović, Martinez, Vlahović, Rebić, Pašalić @Reuters

Transfermarkt u Serie A: Pašalić preskočio Rebića, Kalinić drugi 'najjeftiniji' Hrvat na Čizmi (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.12.21. | 10:02

Gotovo pa nestvarno, ali samo dvojici hrvatskih nogometaša je tržišna vrijednost narasla, dok je njih čak sedam završilo godinu 'u crvenom', a u tome posebno prednjači Ante Rebić

Popularni Transfermarkt je nakon Premier lige i Ligue 1 stigao i do Serie A. Od svih Liga petice, u Italiji boravi najveći broj hrvatskih nogometaša, ali na kraju 2021. godine Transfermarkt im nije bio pretjerano naklonjen. Naime, od 15 Hrvata tek su dvojica u boljoj poziciji no kad se ova lista posljednji put ažurirala, dok je njima sedmorici tržišna vrijednost pala.

Jedina dvojica koja su završila 'u zelenom' ovu kalendarsku godinu su Mario Pašalić i Josip Brekalo. Veznjaku Atalante je tržišna vrijednost narasla za pet milijuna eura, sad je 'težak' 28 milijuna eura, što je za milijun eura više od Ante Rebića koji je doživio pad od pet milijuna eura. Marcelo Brozović je neprikosnoven na vrhu, veznjaka Intera TM cijeni na 40 milijuna eura, a iza Pašalića i Rebića našao se Josip Brekalo koji veoma dobro igra u Torinu zbog čega je njegova tržišna vrijednost danas 13 milijuna eura, što je za milijun eura više nego prilikom posljednjeg ažuriranja.

Perišić (10 milijuna eura), Bašić (9 milijuna eura), Pjaca i Erlić (4 milijuna eura) te Pandur (1 milijun eura) nisu ni rasli ni padali, ali su zato 'u crvenom', osim prethodno navedenog Rebića, godinu okončali Rog, Šutalo, Šemper, Badelj, Kalinić i Bogdan.

Luka Bogdan je sa 750 tisuća eura Hrvat s najmanjom tržišnom vrijednošću prema Transfermarktu u Italiji, dok su za 250 tisuća eura od njega bolji Ivor Pandur i Nikola Kalinić. Bivši hrvatski reprezentativac je ove sezone zabio tri pogotka u devet nastupa u Serie A, ali se svakim danom sve glasnije priča o tome da će karijeru nastaviti u Splitu. Kalinić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, a čelnici Verone spremni su riješiti ga se potpuno besplatno budući da je on trenutno najplaćeniji igrač u klubu.

Najveći rast tržišne vrijednosti je potpuno zasluženo dočekao Dušan Vlahović, srpski napadač kojeg Transfermarkt danas cijeni na 70 milijuna eura. Njegova tržišna vrijednost narasla je za 20 milijuna eura od posljednjeg ažuriranja.

Najvrjedniji igrač Serie A ostaje Interov Lautaro Martinez koji je 'težak' 80 milijuna eura. Četvorica igrača, dva Talijana (Barella i Chiesa) te dva Srbina (Milinković – Savić i Vlahović) su ostali iza njega, dok onda na red dolaze dva najvrjednija stopera Serie A, Matthijs de Ligt i Milan Škriniar (obojica 65 milijuna eura).

Najveći pad tržišne vrijednosti dogodio se ikoni Napolija Lorenzu Insigneu. On je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovorne obveze, a prema posljednjim informacijama koje stižu iz Italije, on će karijeru nastaviti u SAD-u. Insigne je prije vrijedio 48 milijuna eura, a dok u 2022. godinu ulazi kao igrač od 35 milijuna eura. Trojica igrača doživjela su pad od 10 milijuna eura, a to su Morata i Arthur iz Juventusa te Konstantinos Manolas, ali Grk je ionako član Serie A samo na papiru, s tim da će se i to promijeniti u narednih nekoliko dana budući da je on već potpisao za Olympiacos.

Spomenimo za kraj kako je liga u kojoj svi igrači kombinirano imaju najveće tržišne vrijednosti Premier liga (8.79 milijarde eura), a onda na red dolaze La Liga (4.93 milijarde eura), Serie A (4.74 milijarde eura), Budnesliga (4.17 milijarde eura) i Ligue 1 (3.66 milijarde eura). Usporedbe radi, HNL je trenutno na 254 milijuna eura, Super liga Srbije na 199 milijuna eura, Prva Liga Telekom Slovenije na 53.50 milijuna eura, BiH Premijer liga na 46 milijuna eura, dok su na dnu Makedonci (42.9 milijuna eura) i Crnogorci (26.9 milijuna eura).

Ažurirano stanje u Serie A pogledajte OVDJE



Tagovi

TransfermarktMarcelo BrozovićAnte RebićMario PašalićMarko PjacaMartin ErlićMarko RogIvan PerišićToma BašićIvor PandurLuka Bogdan

Ostale Vijesti