REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Trakavica je gotova: Tottenham (napokon) prihvatio ponudu Bayerna za Kanea

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 12:44

Engleskog napadača posljednjih godina pokušavali su dovesti Real Madrid, Barcelona, PSG, oba Manchestera....

Jedna epoha nogometne povijesti polagano se primiče svojem kraju! Nakon višemjesečnog natezanja, Tottenham je napokon prihvatio ponudu Bayerna za Harryja Kanea, a koja iznosi 100 milijuna eura uz, naravno, ostvarive bonuse. Tu vijest donosi The Athleticov specijalist za transfere David Ornstein.

Sada je red na Bayernu i Kaneu da dogovore uvjete suradnje iako drugi mediji navode kako je to puka formalnost, odnosno da je Kane već pristao na ponudu Bavaraca. No, drugi engleski mediji pišu kako se Kaneu izuzetno svidio način rada novog trenera Spursa Angea Postecogloua te da postoji mala šansa da engleski kapetan ostane u matičnom klubu za kojeg je upisao 435 nastupa i zabio 280 golova.

No, šanse za ostankom su minimalne, posebno jer Kaneu idućeg ljeta ističe ugovor, a sam je ranije izjavio kako neće potpisati novi. Koliko god Kane volio Tottenham, činjenica jest da ovaj 30-godišnji napadač, jedan od najboljih golgetera novijeg doba, što potvrđuje iznos kojeg je Bayern spreman za njega izdvojiti, u karijeri nije osvojio niti jedan jedini trofej. Tottenham i ove sezone ima male šanse dohvatiti neku 'kantu', posebno onu Premier lige, a Tottenham prošle sezone nije niti izborio europska natjecanja.

Prema tome, čini se da je nogometna era u kojoj smo gledali Harryja Kanea u bijelom dresu Spursa pri samome kraju. Kroz posljednjih 10-ak godina Kanea su u svoje redove pokušali dovesti praktički svi nogometni velikani. Daniel Levy sve je ponude odbijao, Kaneu je bilo lijepo u Sjevernom Londonu, no sada je čini se stiglo vrijeme za prelazak u južniju Bavarsku, a možda i osvajanje prvog trofeja u bogatoj karijeri. (nr)



Tagovi

TottenhamHarry KaneBayern

Ostale Vijesti