Pixsell/Sanjin Strukić
Pixsell/Sanjin Strukić

Torcida prosula veliku prednost, Murter nakon šesteraca izborio polufinale!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 14:35

Poznat je prvi sudionik četvrtfinala Hrvatskog malonogometnog kupa.

Futsalaši Murtera iznenadili su prvoligaša Torcidu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa i izborili plasman u polufinale. Torcida je na odmor otišla s prednosti od 4:1, da bi Murter u nastavku utakmice uspio izjednačiti i nakon raspucavanja šesteraca prošli među četiri najbolja.

Završnica Hrvatskog malonogometnog kupa krenula je furiozno. U prve tri minute pala su tri pogotka. Antonio Repić pogodio je iz ‘mrtvog kuta’ za 1:0 vodstvo Torcide, no nekoliko sekundi kasnije uzvraća Josip Anić udarcem s lijeve strane. U trećoj minuti Repić Torcidi donosi novo vodstvo, gromovitim udarcem sa sedam metara.

Uslijedio je period igre u kojem su obje momčadi propustile svoje prilike, a u završnici prvog dijela Splićani su dodatno učvrstili svoju prednost. Repić je prvo izbio sam na Josipa Karduma, zaobišao ga, i pogodio u praznu mrežu, a u istoj minuti gol za 4:1 zabio je Dujo Marić. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku utakmice Murter je bio taj koji je više prijetio, a Torcida se orijentirala na čuvanje rezultata. Murter je smanjio u 35. kada je u igri s golmanom-igračem loptu u vlastitu mrežu skrenuo Alen Marić. Luka Celić manje od dvije minute prije kraja grmovitim udarcem iz slobodnog udarca pogađa za 3:4, a u posljednjoj minuti Šimun Popov poentira za poravnanje i produžetke.

Krenulo se u raspucavanje šesteraca. Za Murter su zabili Anić, Celić i Zorotović, a sva tri Torcidina pucača bila su neprecizna.

Murter će suparnika u polufinalu saznati nakon posljednje utakmice dana između Futsal Dinama i Šibenika 1983. (20:15).

Iduća utakmica igra se u 15:15 između Crnice i Futsal Pule.

HMNK, četvrtfinale

Murter – Torcida 4:4 (3:0)

Dvorana: Dom sportova II, Zagreb

Strijelci: 0:1 Repić (2.), 1:1 Anić (2.), 1:2 Repić (3.), 1:3 Repić (19.), 1:4 D. Marić (19.), 2:4 A. Marić-ag (35.), 3:4 Celić (38.), 4:4 Popov (40.)

Šesterci: Mišerda – promašaj, Anić – 1:0, Zorotović – promašaj, Celić – 2:0, A. Marić – promašaj, Zorotović – 3:0

MNK Murter: Josip Kardum, Josip Ćoran, Dominik Nadoveza, Luka Ćelić, Josip Anić, Vito Grubišić, Marko Marčić, Bruno Orlović, Lovre Leonardo Škevin, Šime Brajković, Tonći Ljubić, Šimun Popov, Mateo Erlić, Marko Kovačev

MNK Torcida: Vinko Rozga, Antonio Repić, Mijo Mišerda, Ante Kovačević, Alen Marić, Franko Bilić, Jure Trivković, Toni Vujić, Ivan Leko, Tonino Zorotović, Dujo Marić, Denis Kuzmanić, Krešimir Palada, Nikola Moro

Raspored Završnice Hrvatskog malonogometnog kupa

Petak, 17. veljače (četvrtfinale)

Murter – Torcida 4:4 (3:0)

Crnica – Pula, 15.15

Novo Vrijeme – Bjelovar 17:45

Futsal Dinamo – Šibenik 1983, 20:15

Nedjelja, 19. veljače (polufinale)*

1. utakmica, 17:00

2. utakmica, 20:00

* Ždrijeb polufinala odredit će se u četvrtak nakon završenih utakmica četvrtfinala

Ponedjeljak, 20. veljače

Finale, 18:30


Tagovi

Hrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupMNK TorcidaMNK Murter

Ostale Vijesti