REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Topovi, pucajte - Martin ostaje: „Bila je ovo laka odluka, ovo je moj dom“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 10:44

Mnogi ga već sada smatraju jednim od najboljih igrača Premier lige, a Arteta u njemu vidi dirigenta svojeg orkestra

Za navijače Arsenala, ovaj petak 22. rujna nije mogao bolje početi – na službenim stranicama kluba objavljena je vijest kako je novi petogodišnji ugovor potpisao Martin Ødegaard, kapetan velikana iz sjevernog Londona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako puni medijske stupce otkako je imao 15 godina, Martin je s vremenom našao klub koji idealno odgovara njegovoj igri te je posljednje dvije i pol godine jedan od najboljih igrača Arsenala. Isto tako, on je kapetan Topnika i norveške nogometne reprezentacije, a Arteta u njemu vidi prvu violinu svojeg orkestra. Dobro, tu su još i Saka, Rice, Martinelli i ostali velemajstori, ali Martin je dirigent. Svi plešu (odnosno igraju) kako on svira! 

„Potpis novog ugovora za mene je bila jedna lagana odluka. Ovo što sada radimo kao klub je sjajno te želim i dalje biti dio toga. Uzbuđen sam zbog svega što će tek doći. Našao sam klub u kojem sam se skrasio te na ovo mjesto gledam kao svoj dom.“

Martinu je Arsenal – vjerovali ili ne – već šesti klub u karijeri, a s vremenom bi se moglo ispostaviti da su Kraljevi grubo pogriješili kad su se odrekli ovog velemajstora za svega 37 milijuna eura.

„Moja nogometna priča je malo drugačija, puno sam klubova promijenio, a to je krenulo još dok sam bio 16-godišnjak. Želim se zahvaliti svima u klubu te našim sjajnim navijačima. Nastavit ću davati sve od sebe na terenu.“

Ødegaard je dosad u dresu Arsenala skupio 112 nastupa, 27 pogodaka i 15 asistencija, a mnogi ga već sada smatraju jednim od najboljih igrača Premier lige. Jedan od njih je sigurno i Mikel Arteta, trener Topnika.

„Ovo je sjajna vijest za cijeli klub. On je naš kapetan, svi ga poštuju u klubu, pravi je profesionalac i primjer drugima. Kvalitetan je u svemu što radi. On je i dalje mlad igrač, ali našoj momčadi daje jako puno po pitanju kvalitete. Konstantno igra na visokoj razini i sretni smo što ga imamo. Kao trener, sretan sam što imam takvog igrača na raspolaganju. Sjajno je što je prošao dosta klubova u dosadašnjoj karijeri te što sada osjeća da je Arsenal njegov dom. Sretni smo što Martin nastavlja svoje nogometno putovanje s Topnicima“, poručio je sjajni španjolski strateg.

Ovaj tjedan, zasad, ide sjajno za sve simpatizere kluba. Prvo su s 4-0 svladali PSV u Ligi prvaka, a potom potpisali novi dugogodišnji ugovor s kapetanom. Još kad bi u nedjelju svladali najvećeg rivala Tottenham… (I.A.S.)



Tagovi

Martin OdegaardArsenal

Ostale Vijesti