REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Topnički udari po Torinu, londonska momčad spremila 115 milijuna eura za Vlahovića i 19-godišnjeg veznjaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 12:53

Srpski napadač umalo je završio u sjevernom dijelu Londona prije nego li je Stara dama odlučila iskrcati 81 milijun eura na stol Viola.

Dijametralno suprotne startove u sezonu 22./23. imaju Juventus i Arsenal. Stara dama trenutno je osma momčad Serie A, dok su u prva dva kola u Ligi prvaka upisali jednako toliko poraza. Allegri je, navodno, na puku sreću preživio na klupi prije nego li je uslijedila reprezentativna stanka, ali u slučaju da u narednih nekoliko kola njegova momčad opet 'kiksa', ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Allegri postane bivši.

S druge strane, Artetu se čekalo i čekalo i čekalo. Pogađate, na kraju ga se i dočekalo, jer njegov Arsenal napokon igra nogomet kakvog navijači već godinama ne pamte, imaju mladu, poletnu, neizmjerno talentiranu i 'gladnu' momčad te se nakon sedam kola nalaze na vrhu Premier lige sa šest pobjeda i jednim porazom.

No, iako je sada sve u Arsenalu kako to i treba biti, uprava kluba već sad zna da će na zimu morati reagirati budući da klupa Topnika ipak nešto kraća od konkurencije. A ove sezone su ciljevi iznimno visoki…

Calciomercato donosi priču kako će na zimu Arsenal pokušati dovesti dva igrača Juventusa za 115 milijuna eura. Prvi je srpski napadač Dušan Vlahović, trenutno jedna od rijetkih svijetlih točaka u redovima Stare dame, dok je drugi talentirani veznjak Fabio Miretti o kojem gotovo pa nitko nije pričao na početku sezone, a Allegri u njemu vidi startera.

No, nekoliko je upitnika oko ta dva potencijalna transfera. Prije svega, Arsenal nije jedini koji bi doveo Vlahovića, a uz to upitno je može li si momčad iz Torina priuštiti, usprkos tome što im treba novac i što će vjerojatno krenuti u fazu 'rebuildinga', ostati bez svoje prve zvijezde koja je u klub stigla u siječnju 2022. godine.

Nadalje, tu je i mladi 'centrocampista', Fabio Miretti, za kojeg se i dalje ne zna koliko je visok njegov 'plafon'. On je od svoje osme godine u klubu, prošao je kroz sve mlađe uzraste u reprezentaciji, ali Juventus dosad nije imao praksu prodavati svoje najtalentiranije mlade igrače. U Londonu znaju da je novac u Torinu danas puno potrebniji, marketing je doživio veliki udarac kad su klub napustili Cristiano Ronaldo i Dybala pa tako talijanski mediji dodaju da usprkos svemu tome što u Juventusu znaju da to nije dugoročno možda najbolji mogući potez kluba da bi se, u slučaju da 115 milijuna zaista bude 'na stolu', odlučili na prodaju.

Topnici vide Vlahovića i Jesusa kao napadački dvojac iz snova, a još kad im se pridodaju po krilima Saka i Martinelli, a iz sredine terena ih loptama hranili Odegaard i Vieira… Arsenal bi bez ikakvih problema s takvom momčadi postao jedan od kandidata za najveća ostvarenja.

Puno toga determinirat će nastavak sezone kao i Svjetsko prvenstvo, ali u Arsenalu razmišljaju o 'velikim potezima' na zimu. Uostalom, u lijepom sjećanju im je ostalo kad su iz Juventusa posljednji put doveli jednog mladog i talentiranog napadača. Bilo je to davne 1999. godine, ali tih 12.5 milijuna eura je i danas najbolje potrošen novac u povijesti kluba… (I.A.S.)


Tagovi

Dušan VlahovićFabio MirettiArsenalJuventus

Ostale Vijesti