REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Topnici ostali suhog baruta, Newcastle pokazao da je real deal

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 22:26

Svrake su nastavile svoj niz nepobjedivosti

Mikel Arteta na trenutke djeluje kao klon Pepa Guardiole. Sličan stil vođenja utakmice - aktivno, uz stalno davanje uputa uz aut liniju i ne propuštanje prilika da dozove nekog igrača pa mu pojasni što točno želi od njega na terenu. I Arteta je čovjek koji je nakon duge i teške patnje konačno donio nadu navijačima Arsenala da mogu do titule.

Doduše, nije Arsenal večeras slavio na Emiratesu protiv Newcastlea, iako je prvi cilj je bio ne izgubiti ovu utakmicu. Za titulu će ipak trebati pobjeđivati ovakve utakmice, bez obzira na razdaljinu u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

I Newcastle je nastupom protiv Topnika, osobito u prvom dijelu, pokazao da je real-deal i da s razlogom sanja o nastupu u Ligi prvaka.

Međutim, konačnih 0:0 je razočaralo neutralne navijače...

A utakmica je krenula žustro. Već je u petoj minuti Saka predriblao obranu Newcastlea pa nakon ulaska u kazneni prostor pucao u donji desni kut, gdje mu je vratar Nick Pope dočekao udarac.

Dvije minute kasnije Granit Xhaka je oprobao udarac pa ubrzo zaključio kako još nije namjestio nišanske sprave.

Unatoč dvjema vezanim prilikama Topnika, Newcastle je bio taj koji je, pomalo iznenađujuće, uživao u većem posjedu u početnih pola sata igre. Svrake su kretale u gradnju napada iz obrambenog reda, veznjaci su mudro znali držati loptu u svojim nogama i dupli pasevima tjerali protivnika na ekstra trku, a u toj kontroli tempa i igre jedino su nedostajali pogoci.

U smiraju prvog poluvremena, Newcastle je opasno zaprijetio – Joelinton je pucao glavom nakon kornera, a lopta je otišla malo pored desne stative.

Drugi dio ponudio je ipak odlučniji Arsenal, osobito u posljednjih pola sata. Posjed je sasvim prešao na stranu domaćina, no tvrdi Newcastle nije posustao do kraja utakmice.

Nakon nekoliko polu prilika, konačno je sijevnula jedna konkretnija u 63. minuti. Martinelli se odlučio na solo prodor pa zatim i šutirao s ruba šesnaesterca u desni kut, a udarac mu je ukrotio Pope

Isti igrač je ponovno bio glavni akter i u 80. minuti. Nakon centaršuta se Martinelli odlučio na udarac glavom, samo ovog puta mu nije Pope obranio pokušaj nego je lopta otišla kraj lijeve stative.

88. minuta donijela je novu finu obranu Popea. Eddie Nketiah si je stvorio prostor u kaznenom prostoru Newcastlea pa onda pucao po sredini gola.

Do kraja utakmice je pak Newcastle imao bolje prilike, ali rezultat je ostao nepromijenjen.



Tagovi

Premier ligaArsenalNewcastle

Ostale Vijesti