Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Toney i Mbeumo riješili West Ham, u Burnleyju sve više plaču za Oršićem

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 17:30

Lisice su prekinule sjajnu seriju Palacea, a heroj je bio domaći dečko Kiernan Dewsbury-Hall.

Tri utakmice igrale su se u ranijem terminu ove nedjelje u Premier ligi, a iako dobrog nogometa nije nedostajalo, sve to je bio samo uvod za ono što je na rasporedu u 17.30 sati, a to je derbi kola i jedna od najvažnijih utakmica sezone – sudar Građana i Redsa.

Ta utakmica zasigurno će biti najgledaniji sportski događaj ove nedjelje, ali prije iste vidjeli smo tri pobjede domaćih sastava. Palace je 'krivac' zašto u sva tri ogleda nije krajnji rezultat bio isti, a malo je nedostajalo da se to ostvari budući da je Zaha prvo promašio kazneni udarac, ali mu se lopta odbila ravno na nogu pa je iz popravnog uspio poentirati.

Iako domaća pobjeda Leicestera protiv Crystal Palacea, koji je u posljednjih pet utakmica prije ove imao četiri pobjede i jedan remi, ne spada u kategoriju iznenađenja, pobjede Brentforda protiv West Hama (Vlašić igrao od 66. minute), odnosno Norwicha protiv Burnleyja, to svakako jesu.

Dvojac Toney – Mbeumo danas je bio na razini zadatka. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, da bi onda u trećoj minuti nastavka Toney asistirao Mbeumu za vodstvo domaćeg sastava i veliko slavlje na tribinama. Mbuemo je prijatelju Ivanu uzvratio u 64. minuti kad su uloge bile zamijenjene, a nakon tog pogotka promjene na semaforu više nije bilo. Brentford je u svim segmentima nadigrao Čekićare, a ovaj rezultat ide na mlin Manchester Unitedu koji ima jednu utakmicu manje od londonske momčadi, s tim da su bodovno poravnati.

Leicesteru iznimno nedostaje Jamie Vardy, ali danas su i bez svoje legende Lisice uspjele doći do slavlja. Domaći dečko Kiernan Dewsbury-Hall prvo je asistirao, a onda i poentirao te je zasluženo doma ponio titulu igrača utakmice. Dewsbury-Hal je dijete Leicestera, a prvijenac u Premier ligi zabio je u svojem 20. nastupu.

Svakako su iznenadili i Kanarinci koji su na domaćem terenu svladali Burnley kojem 'opasno gori pod nogama'. Norwich je slavio rezultatom 2:0, golove su zabijali Lees Melou (9') i Pukki (86'), a u Burnleyju sigurno sve više oplakuju Mislava Oršića i odbijenicu koju im je uručio Dinamo ove zime.



Premier liga, 32. kolo

Petak, 8. travnja

Newcastle – Wolves 1:0

Subota, 9. travnja

Eveton – Manchester United 1:0

Arsenal – Brighton 1:2

Souhampton – Chelsea 0:6

Watford – Leeds United 0:3

Aston Villa – Tottenham 0:4

Nedjelja, 10. travnja

Brentford – West Ham 2:0

Leicester – Crystal Palace 2:1

Norwich – Burnley 2:0

Manchester City – Liverpool U TIJEKU



Tagovi

BurnleyBrentfordPremier liga

Ostale Vijesti