EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau

Toma Bašić dogovorio transfer u Serie A, odšteta osam milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.08.21. | 12:23

Potpisat će petogodišnji ugovor.

Još jedna sapunica, još jedan završetak. Napokon. Toma Bašić trebao bi, ako je vjerovati francuskim medijima, uskoro postati novi igrač Lazija. Bordeauxu će na ime odštete pripasti osam milijuna eura, a Bašić će, kad prođe liječničke preglede, potpisati petogodišnji ugovor.

24-godišnji veznjak već je dulje vrijeme na meti Lazija, ali Bašić je jednako tako bio praćen od strane Benfice i Napolija. Pregovori su se otegli, sva tri kluba su u jednom trenutku bili favoriti za njegovim potpisom, ali je upornost Lazija u konačnici bila presudna.

Bašić je upravo krenuo u svoju četvrtu sezonu s Bordeauxom, ali ona neće biti odrađena do kraja. No, Bašiću su i dva nastupa u Ligue 1 u sezoni 21/22. bila dovoljna da upiše jednu asistenciju, a o tome ste već imali prilike čitati na Gemanijaku.

Prije dolaska u Francusku, bivši U-21 i povremeni A reprezentativac Hrvatske igrao je za Hajduk i mlađe kategorije Zagreba. Za Bordeaux je ukupno skupio 81 nastup, a može se pohvaliti s devet pogodaka i pet asistencija.

Francuski novinar Fabrice Hawkins javlja kako je Bašić na putu za Rim te bi on uskoro trebao postati četvrto ovoljetno pojačanje nakon što su u klub stigli Luka Romero, Dimitrije Kamenović, Felipe Anderson i Elseid Hysay.



Tagovi

Toma Bašićnogometni transferiLjetni prijelazni rokLazioBordeaux

Ostale Vijesti