To je Inter! Platili tri igrača 80 milijuna eura pa ih nisu prijavili za Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 13:15

Luciano Spaletti je bio u mukama.

Prošlog tjedna smo saznali sve klubove koji će igrati u ovogodišnjoj Ligi prvaka te dobili popis grupa i raspored utakmica, a znamo i kako cijeli spektakl kreće za dva tjedna. Gotovo sve stvari su poznate, a ovih dana ćemo dobiti i popise igrača koje su klubovi prijavili za najjače europsko klupsko natjecanje.

Neki klubovi su bili u velikim mukama za sastavljanje tog popisa, prije svih Luciano Spaletti. Naime, Inter nema pravo na prijavu 25 igrača za Ligu prvaka, veće je zbog kršenja financijskog fair-playa dobio kaznu od UEFA-e koja uključuje i 'oduzimanje' tri igrača pa je Inter, kao i prije nekoliko godina zagrebački Dinamo, za ovu sezonu mogao prijaviti samo 22 igrača.

To je značilo da će Spaletti nekog od skupih igrača morati ostaviti van popisa, talijanski mediji su se bavili raznim opcijama, a na kraju Ligu prvaka neće igrati Joao Mario, Dalbert, Roberto Gagliardini i iskusni vratar Tommaso Berni.

Tako je Inter van momčadi ostavio tri igrača koja su praktično nedavno doveli za 80 milijuna eura. Joao Mario je iz Sportinga stigao prije dvije godine za 40 milijuna eura, Dalberta su lani Nici platili 20 milijuna eura, a 2 milijuna eura je bio skuplji Roberto Gagliardini koji je došao iz Atalante. Berni se 2014. besplatno vratio u Inter iz Torina, a navijači su pomalo iznenađeni njegovim izostavljanjem zbog činjenice da je dijete kluba.

Popis Intera za Ligu prvaka:

Samir Handanović, Daniele Padelli, Raffaele Di Gennaro

Kwadwo Asamoah, Danilo D'Ambrosio, Stefan De Vrij, Miranda, Andrea Ranocchia, Milan Skriniar, Šime Vrsaljko

Borja Valero, Marcelo Brozović, Radja Nanggolan, Matias Vecino

Antonio Candreva, Mauro Icardi, Keita Balde, Lautaro Martinez, Ivan Perišić, Matteo Politano

(Foto: Action Images)


Tagovi

Joao MarioDalbertRoberto Gagliardini

Ostale Vijesti