Gavi, Modrić, Vinicius, Hazard @Reuters
Gavi, Modrić, Vinicius, Hazard @Reuters

TM u La Ligi: Gavi vrijedi kao četiri Hazarda, Rakitić i Budimir 'u crvenom', Vinicius na 100 milijuna!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 11:49

De Jong, Llorente i Dembele su od danas 'jeftiniji' za 20 milijuna eura.

La Liga je oduvijek bila jedna od najboljih liga na svijetu. Naravno, najveći razlog tome su Real Madrid i Barcelona, ali vrijednost lige svakako povećavaju i Atletico, Valencia, Sevilla, Villarreal… Iako je Premier liga najatraktivnija te se u njoj vrti najveći 'novac', La Liga ipak nerijetko ponudi oku najugodniji nogomet.

Popularni Transfermarkt danas je posjetio La Ligu te su napravljena ažuriranja po pitanju tržišne vrijednosti igrača. Najveći dobitnik najnovijeg 'updatea' je Barcelona, a tržišna vrijednost momčadi sad je narasla na 679 milijuna eura.

„Iako ima samo 17 godina, Gavi djeluje kao puni paket. Nepredvidiv je, sjajno je tehnički potkovan, agresivan i odgovoran, a djeluje iznimno snažno psihički i fizički. Kad potpiše produljenje suradnje s Barcelonom, njegova tržišna vrijednost će dodatno narasti. Gavi je utjelovljenje Barcelone, ima klupski DNK u sebi. Ima sve predispozicije da jednog dana postane glavna karika kluba i reprezentacije, a njegova će tržišna vrijednost dodatno narasti kad postane samo još malo efikasniji“, rekli su analitičari TM-a.

Osim Gavija, u Barceloni su skok po pitanju tržišne vrijednosti doživjeli Ronald Araujo (strijelac u posljednjem El Clasicu) te Nico Gozalzez kojeg bi navodno Pep Guardiola rado vidio u Manchester Cityju. Urugvajski stoper dogurao je do 40 milijuna eura, a dok je Nico sad na 25 milijuna eura tržišne vrijednosti.

Gavi je pak igrač koji je po novome 'težak' 60 milijuna eura, što je za 20 milijuna eura više od posljednjeg ažuriranja, a od njega su 'skuplji' samo Pedri (80 milijuna eura) i Frenkie de Jong (70 milijuna eura), dok je sad dogurao do iste cifre kao i Ansu Fati.

Real Madrid je najveći gubitnik nakon najnovijeg TM-ovog ažuriranja. Njihovi igrač akumulirano su na tržišnoj vrijednosti izgubili 23.5 milijuna eura. Pomalo je to čudno, jer Real je vodeća momčad lige, ali izgleda da je poraz u El Clasicu dosta utjecao na ljude iz TM-a koji se bave procjenom tržišne vrijednosti igrača. Zanimljivo, Eden Hazard drži cijenu od 16 milijuna eura, dok je 17-godišnji Gavi na 60 milijuna eura. Dakle, skoro pa četiri Hazarda ekvivalentno je jednom Gaviju

U Kraljevskom klubu je situacija sljedeća: Carvajalu, Joviću, Hazardu i Baleu je tržišna vrijednost pala po dva milijuna eura, a tu je još i Isco koji je pao za 1.5 milijuna eura. 36-godišnji Luka Modrić, vjerovali ili ne, je ostao na svojih 10 milijuna eura. Dakle, da nije u poznim igračkim godinama i da nije netko tko će ove godine proslaviti svoj 37. rođendan, Modriću bi tržišna vrijednost rasla, s tim da sigurno ne bi bila ovako 'mala' kao što je to slučaj sad…

Jedini igrač koji je stariji od Luke Modrića i da ima veću tržišnu vrijednost od njega je Cristiano Ronaldo (35 milijuna eura). Prvi sljedeći igrači koji imaju minimalno 36 godina su David Silva, Zlatan Ibahimović i Edin Džeko koji vrijede četiri milijuna eura. Da rezimiramo, Cristiano 35 milijuna eura, Modrić 10 milijuna eura, Silva, Džeko i Zlatan 4 milijuna eura…

Vratimo se nakratko u Real Madrid. Najveći pad tržišne vrijednosti ostvario je Casemiro koji je sa 60 pao na 50 milijuna eura. Doduše, Casemiro je treći na ljestvici veznjaka starijih od 30 godina, a ispred njega su samo Kevin De Bruyne (90 milijuna eura) i N'Golo Kante (50 milijuna eura), dok je nedavni kandidat za Zlatnu loptu Jorginho na četvrtom mjestu (45 milijuna eura).

Najveći rast tržišne vrijednosti ostvario je Vinicius Junior koji je s 50 milijuna eura skočio na 100 milijuna eura. Nakon njega dolaze Gavi i Eder Militao koji su sad 'skuplji' za 20 milijuna eura (obojica su sad na 60 milijuna eura), dok su s druge strane najviše nazadovali Frenkie de Jong, Ousmane Dembele (Barcelona) te Marcos Llorente koji su sad 'jeftiniji' za 20 milijuna eura.

Za kraj, spomenimo i četvoricu Hrvata u La Ligi. Prije svih, tu je Luka Modrić, a njemu se tržišna vrijednost nije mijenjala (10 milijuna eura), s tim da ista stvar vrijedi i u slučaju Šime Vrsaljka (5 milijuna eura). Što se tiče Ivana Rakitića i Ante Budimira, obojica su nazadovala za tri milijuna eura, pa je tako tržišna vrijednost Rakete sedam milijuna eura, dok je Budimir 'težak' milijun manje.



Tagovi

TransfermarktGermanijak transferitransfertransfer blogtransferiLjetni prijelazni rokGaviEden HazardJosip ModrićVinicius JuniorRonald AraujoAnssumane FatiPedriCasemiro

Ostale Vijesti