REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

TM posjetio Ligue 1: Majer na 20 milijuna eura, Neymar, Messi i Donnarumma zajedno 40 milijuna eura 'jeftiniji'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 13:36

Skoro pola momčadi PSG-a je ovo ažuriranje završilo 'u crvenom'.

Transfermarkt je svratio do Francuske, a njihov sigurno će danas biti tema razgovora u Parizu. Iako je velika većina igrača trenutno sa svojim reprezentacijama, u francusku prijestolnicu vratit će se 'jeftiniji' nego kad su odlazili. Mbappe je ostao najvrjedniji igrač lige, TM ga vrednuje na 160 milijuna eura, ali oni iza njega su doživjeli – neki veće, neki manje – padove u tržišnoj vrijednosti.

Dvojica igrača od danas su 'jeftinija' za 15 milijuna eura, a to su Neymar (po novom 75 milijuna eura) te Gianluigi Donnarumma (50 milijuna eura). Tržišna vrijednost Ruiza, Solera i Messija pala je za 10 milijuna eura, a još su se od Parižana 'u crvenom' našli i Marquinhos (-5 milijuna eura), Verratti (-5 milijuna eura), Hakimi (-5 milijuna eura) i Mukiele (-5 milijuna eura).

Nije sve tako crno u Parizu, jer vrijednost Nune Gomesa i Vitinhe je narasla za 10 milijuna eura, Ekitikea za 8 milijuna eura, a Emeryja za 5 milijuna eura.

Vjerojatno najznačajniji rast tržišne vrijednosti bio je onaj mladog krilnog napadača Lorienta Danga Ouattare koji je ranije bio 'težak' 100 tisuća eura, dok ga sada TM vrednuje na 7 milijuna eura. Izniman skok za 20-godišnjaka iz Burkine Faso.

Spomenimo kako je u Ligue 1 trenutno trojica Hrvata, a kod njih smo vidjeli sve tri boje. Tržišna vrijednost narasla je Lovri Majeru koji je s 18 skočio na 20 milijuna eura (zeleno), Marin Jakoliš je ostao na svojih 1.2 milijuna eura (sivo), dok je u crvenom završio Ante Palaversa koji je s 2 milijuna eura pao na 1.5 milijuna eura.

Cijelu listu novih tržišnih vrijednosti igrača iz Ligue 1 pogledajte OVDJE


Tagovi

Lovro MajerMarin JakolišAnte PalaversaTransfermarktLigue 1

Ostale Vijesti