Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Tko su zvijezde koje bi mogle poći Messijevim stopama i otisnuti se prema Americi?

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 31.03.24. | 15:30

Leo je otpočeo trend dolaska igrača koji pred sobom imaju još pokoju godinu dobrog nogometa, a ne kao što je to bio slučaj ranije pa su u MLS utrčavali igrači čiji je karijerni zenit bio daleko u retrovizoru

Dolaskom proteklog ljeta u Inter Miami, Leo Messi je zauvijek promijenio pejzaž MLS-a. Nije, doduše, američka nogometna liga odjednom postala konkurencija Ligama petice, i dalje se tamo pristiže pričekati mirovinu u ležernijem okruženju, ali argentinčevim potpisom za klub Davida Beckhama to se počelo mijenjati. Messi je, podsjetimo, na američko tlo stigao kao aktualna Zlatna lopta i čovjek koji je samo šest mjeseci ranije odvukao Argentinu na svjetski tron.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Time je otpočeo trend dolaska igrača koji pred sobom imaju još pokoju godinu dobrog nogometa, a ne kao što je to bio slučaj ranije pa su u MLS utrčavali igrači čiji je karijerni zenit bio daleko u retrovizoru.

Slično je i sa Saudijskom Arabijom koja je nešto ranije započela taj proces i postala itekako poželjna destinacija van europskog nogometa.

Pa tko su onda igrači koji bi u narednim godinama mogli poći Messijevim stopama?

Luka Modrić

Hrvatski veznjak i dalje nije dobio pod nos novi ugovor s madridskim Realom, a sve i da ga dobije, teško da bi stavio svoj autogram na njega s obzirom na trenutne postavke u kojim je Modrić u drugom planu trenera Carla Ancelottija. 38-godišnjak je zasigurno frustriran svojim statusom u španjolskoj prijestolnici pa se nagađa o brojnim opcijama za nastavak njegove karijere. Umirovljenje je varijanta s najslabijim dionicama, pa se osim odlaska u Dinamo ili neki drugi europski klub, kao realna opcija spominju Saudijska Arabija ili MLS. Već su eterom prostrujale slike njega i Beckhama na odmoru proteklog ljeta, a lako je moguće da je dvojac pričao i o opciji Lukinog dolaska u Ameriku.

REUTERS/Pablo MoranoREUTERS/Pablo Morano

Olivier Giroud

Giroud je praktički jednom nogom već u MLS-u, brojni su mediji izvijestili o interesu LAFC-a (u koemu igra Hugo Lloris) za njegovim uslugama, a kada su ga novinar nedavno pitali za MLS, Girodu je poručio:

„Razmatram sve opcije. Ali postoje i druge lige… Vidjet ćemo na kraju sezone, ali sigurno da ništa neću isključiti“.

37-godišnji Giroud nije dobio novi ugovor od Milana, a u međuvremenu je stupio u pregovore s klubom iz Los Angelesa. I dalje je realna opcija da mu milanski klub ponudi produženje suradnje, a ako se t ne dogodi, MLS je prvi pick Francuza.

REUTERS/Daniele MascoloREUTERS/Daniele Mascolo

Antoine Griezmann

Griezmann je osvjedočeni amerofil i nebrojeno puta je izjavio kako mu je želja živjeti i raditi u Americi u budućnosti. Strastveni ljubitelj američkog sporta čak drži i podcast na You Tubeu pod nazivom NFL's Grizi Huddle.

S 33 godine na leđima, Griezmann nije u cvijetu mladosti, ali trenutno igra ponajbolji nogomet karijere u Atletico Madridu i pred sobom ima još koju godinu vrhunskog nogometa. No i sam priznaje kako nakon Atletica neće više igrati na europskom tlu.

„Osim Europe, jako mi se sviđa MLS i tamo bih volio igrati. Atletico će sto posto biti moj posljednji klub u Europi. Ovdje se vidim još neko vrijeme, ovdje sam najsretniji i osjećam se kao kod kuće“.

REUTERS/Isabel InfantesREUTERS/Isabel Infantes

Christian Pulišić

Pulišićev 'homecoming' bi bio velika stvar za američki nogomet, iako je nejasno kada bi zvijezda američke nogometne reprezentacije mogla napustiti Europu i vratiti se u domovinu. Uostalom, radi se o 25-godišnjaku koji još ima dosta nedovršenog posla s ove strane Atlantika i trenutno igra jako dobru sezonu za Milan.

„Apsolutno planiram doći u SAD. Ne u bližoj budućnosti, ali sigurno ću doći u MLS. Očito, nisam star igrač, nadam se da imam još koju dobru godinu u Europi pred sobom. Volim igrati ovdje, tako da MLS nije trenutno u mojim bližim planovima“, istaknuo je Pulišić.

REUTERS/Daniele MascoloREUTERS/Daniele Mascolo

Neymar

Cijeli sijaset klubova bio je povezivan s Neymarom kada je postalo evidentno da je njegovo vrijeme u PSG-u stiglo svome kraju. Među njima je bio MLS i LAFC. Međutim, kada se interes Amerikanaca pojavio već je bilo kasno za bilo kakve pregovore jer je prijelazni rok u SAD-u završio pa se brazilski ofenzivac zaputio u Saudijsku Arabiju u kojoj nije najbolje snašao.

Pa je u posljednje vrijeme Neymar počeo flertati s idejom igranja u Americi. Nedavno je priznao kako bi se volio pridružiti Messiju u Inter Miamiju.

„Nadam se da ćemo ponovno zaigrati zajedno. Leo je sjajna osoba. To znaju svi u nogometu“.

REUTERSREUTERS

Kevin De Bruyne

Može li jedan od ponajboljih veznjaka svijeta jednog dana zaigrati u MLS-u? Ugledni The Athletic ističe kako je to vrlo izvjesno. Naime, Belgijac već neko vrijeme ima namjeru okončati karijeru u MLS-i kojeg više cijeni od Saudijske Arabije. De Bruyne ima ugovor s Man. Cityjem do 2025., a trenutno nema razgovora oko produženja ugovora. A i poznata je politika Građana da ne daju višegodišnje ugovore igračima koji se nalaze s 'krive' strane 30-ih. De Bruyne će u lipnju napuniti 33…

Reuters / Jason Cairnduff LivepicReuters / Jason Cairnduff Livepic


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSLionel MessiInter MiamiLAFCLuka ModrićOlivier GiroudAntoine GriezmannChristian PulisicNeymarKevin De Bruyne

Ostale Vijesti