SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

Tko se sjeća Messija i Ronalda: Benzema ima najbolji start u La Ligi u 21. stoljeću

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 09:01

Statistika ne laže.

Karim Benzema očito se veoma dobro nosi s ulogom lidera Real Madrida. Devetka kraljevskog kluba, a ujedno i jedan od ponajboljih svjetskih napadača posljednjih 10-ak godina, pokazao se pravim liderom nakon što je klub napustio Cristiano Ronaldo, a zajedno s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom jedan od rijetkih 'iz stare garde' koji i dalje imaju veliki utjecaj na momčad.

Real Madrid jučer je razbio Mallorcu rezultatom 6:1. Benzema je dva puta bio strijelac, dva puta asistent, dok je za goste počasni pogodak postigao Lee.

Povratak na vrh La Lige se i očekivao, ali Real pod vodstvom Ancelottija opet igra sjajan nogomet. Brz, efikasan i na gol više. A to je nešto što navijači vole…

U samo šest prvenstvenih kola, Benzema je skupio osam pogodaka i sedam asistencija. Nevjerojatan je to učinak francuskog napadača, a takvo što nikad ranije nije viđeno u La Ligi.

Pedantni statističari izvukli su podatke kako nitko nije imao ovako uspješno otvaranje nove sezone kao što je to slučaj kod francuskog napadača. Direktna involviranost u 15 pogodaka u samo šest prvenstvenih susreta. Nevjerojatno…

Da bi stvar po sve one koji simpatiziraju klub bila bolja, jako uspješan početak ima i mladi Brazilac Vinicius Jr. On je dosad skupio pet pogodaka i dvije asistencije, a jednako tako valja pohvaliti i učinak Marca Asensija koji je očito opet 'onaj stari'. U jučerašnjoj utakmici Asensio je upisao hat-trick. Za njega mu je trebalo pola sata (24', 29', 55'), a dva od tri pogotka namjestio mu je baš Benzema.

Iako na njega svi gledaju kao rasnog golgetera, Benzema nije jedan od onih 'sebičnjaka' u vrhu napada koji samo gleda kako zabiti pogodak. Uostalom, tome svjedoči i podatak da je u dresu Reala u svim natjecanjima upisao 151 asistenciju. Brojka je to do koje nisu došli u karijeri ni neki veznjaci koje se smatra velikanima.

Benzema je u povijesti Real Madrida u raznim kategorijama u samom vrhu. Što se tiče nastupa, trenutno je na šestom mjestu (566), a ako ga zdravlje posluži, legendarnog kapetana Hierra stići će do kraja ove sezone (601). Kad je riječ o postignutim pogocima, ispred njega su samo Raul (324) i Cristiano Ronaldo (450).

Za kraj, treba se osvrnuti i na asistencije. Luka Modrić je na 13. mjestu sa 60 asistencija, 7. je Roberto Carlos s 89, 5. Luis Figo s 93, dok je na vrhu, ispred Raula (112) i Cristiana Ronalda (132), baš Karim Benzema.


Tagovi

Karim BenzemaCristiano RonaldoRaulReal Madrid

Ostale Vijesti