Tko je Mario Čuić, Tudorovo otkriće koje je prekjučer debitiralo u HNL-u?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.06.20. | 10:01

Trener Hajduka u nekoliko je navrata dokazao kako zna prepoznati talentirane igraće...

Iako na Transfermarktu piše kako je Mario Čuić rođeni Splićanin, ovaj mladić dolazi iz Brišnika pokraj Tomislavgrada, a on osim pozicije središnjeg veznjaka može biti upotrebljiv i na mjestu centralnog braniča.

Budući da je riječ o 19-godišnjaku, Čuić je ove godine uglavnom igrao za drugu momčad Hajduka koja se natječe u 2.HNL.

Inače, ovaj 19-godišnjak dolazi iz jedne prave sportske obitelji. Osim njega, boje Hajduka brani i njegov mlađi brat Filip, a valja naglasiti kako njegova dva najmlađa brata, David i Toma, trenutno brane boje HNK Tomislava. Nogometni gen ovi „klinci“ vuku od oca Tomislava koji, osim što je igrao za HNK Tomislav, ujedno je bio i nogometni sudac u BiH Premijer ligi.

“Bivši igrač HNK Tomislava, Mario Čuić, je debitirao sinoć za HNK Hajduk u utakmici protiv NK Istre 1961. Hajduk je pobijedio 0:1, a Čuić je odigrao 66. minuta. Cijeli Brišnik, Tomislavgrad, uprava kluba, treneri i bivši suigrači su ponosni na ovog mladog momka. U debiju iznuditi par prekršaja, trčati bez prestanka, izbaciti loptu sa gol linije nisu male stvari. Mario, čestitamo ti i ovo je tek početak. Bravo i u budućnosti još jače! Samo nek’ je zdravlja”, istakli su iz HNK Tomislava.

Činjenica da je ovaj mladić debitirao u jučerašnjem ogledu protiv Istre 1961 mnoge je iznenadila. Iako je riječ o velikom potencijalu, njegovo se ime praktički nije ni spominjalo u kontekstu onih mladića koje bi Igor Tudor mogao „gurnuti u vatru“.

Ipak, kako to obično biva u nogometu, Čuić je „preko noći“ postao netko o kome svi pokušavaju sada nešto saznati. Njegove kvalitete očito nisu neka prevelika novost Igoru Tudoru, treneru koji je sklon „forsiranju“ mladih igrača, a ovaj talentirani veznjak „kupio ga je“ u pripremama za nastavak sezone kada se u potpunosti priključio treninzima prve momčadi.

Uoči nastavaka prvenstva Splićani su na Poljudu odigrali međusobnu utakmicu. Podijeli su se u „Bijele“ i „Crveno-plave“, a utakmica je završila pobjedom 4:1 za one koji su igrali u rezervnoj garnituri dresova. Među njima nije bio i mladi Čuić, ali je i on ostavio traga na susretu budući da jedini pogodak koji su postigli Bijeli se dogodio tako što je Posavec srušio mladog veznjaka u 16-ercu nakon čega je Eduok bio siguran s bijele točke.

Kad je riječ o jučerašnjem ogledu protiv Istre 1961, mladi veznjak „Bilih“ prema mnogima je odigrao jednu veoma korektnu utakmicu. Jasno, bilo je i grešaka, ali to je sasvim normalno. Tudor nije komentirao niti izdvajao pojedince, ali nema sumnje da je mladi veznjak „položio“.

Zanimljiva je i Čuićeva statistika kada je riječ o utakmicama 2.HNL. Odigrao je svega tri utakmice, a pritom je njegova momčad upisala jedan remi i dva poraza. Usprkos ne baš tako sjajnim rezultatima, Čuić je upisao dvije asistencije u te tri utakmice, a ukupno je na terenu proveo 249 minuta.

Kad je riječ o reprezentaciji, dodajemo kako je ovaj veznjak nastupao za U-17 i U-19 izabranu vrstu, a kombinirano je skupio 16 nastupa i dva pogotka.

Za kraj izdvajamo kako je njegov talent uprava Hajduka prepoznala još početkom studenog prošle godine kada je produžio svoju suradnju s klubom koja ističe tek za četiri godine.

(foto: Screnshoot)

 


Tagovi

Mario ČuićHajdukdebi

Ostale Vijesti