REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Tko će kome nego svoj svome: Suarez golom i asistencijom srušio Barcelonu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 22:50

Jedan je El Pistolero!

Novi dan, novo razočaranje. Nakon visokog, 3:0 poraza od Benfice u Ligi prvaka, Barcelona je danas opet izgubila, i opet nije postigla pogodak. Na ispunjenom Wando Metropolitanu, Barcelona je ispraćena s dva gola u mreži od puno boljeg madridskog Atletica, čime postaje jasno da je ovogodišnji doseg Blaugrane - zbilja limitiran.

Ako je i bilo sumnje u to tko je bolji, ta sumnja je trajala svega dvadesetak minuta. Barca je dobro otvorila utakmicu, doduše bez čistih prilika, ali ne možemo reći da su se na Wando Metropolitano došli samo braniti. Aktivan je bio Depay, imao je dvije dobre situacije u prvih deset minuta susreta, no to je bilo manje više to od navale Blaugrane.

Prvi ozbiljniji prodor Atletica je stigao preko Lemara koji je sve napravio sam, čak se i dobro namjestio i opalio s ruba šesnaesterca, lopta odlazi pored desne stative. Ostalo je 0:0 no to je bio tek početak. Barca je od tog trenutka postala u potpunosti podređena Simeoneovim trupama. U 17. minuti je opet probeleme Barci zakuhao Lemar, no Blaugrana je ostala čiste mreže jer Joao Felix ne može pronaći formu. Pucao je pored gola.

Probao je i Carrasco iz slobodnog udarca, lopta je otišla koji centimetar preko gola. Opet sreća za Barcelonu, no i to se mora kad tad ispucati. Kazna je stigla u 23. minuti, opet je za sve kriv Lemar koji je mirno pospremio sjajnu loptu Suareza. Uprava Barcelone sigurno žali što je pustila slavnog Urugvajca da ode iz kluba. Lemarov gol na Suarezovu asistenciju pronađite OVDJE.

Očekivali smo barem trzaj Barcelone i kakvu-takvu želju za izjednačenjem, no jedina šansa iz prvog dijela koju pamtimo je pokušaj Coutinha. Udarac je bio neprecizan, što je za očekivati jer je Brazilac kilometrima daleko od adekvatne forme.

I baš kad se učinilo da će Koeman preživjeti do poluvremena sa samo jednim golom u mreži, pojavljuje se Suarez i stavlja točku na “i” u prvom dijelu. Atletico 2, Barcelona 0. Opet kombinacija Lemara i Suareza, gol pronađite OVDJE.

U drugom dijelu, puno manje nogometa. Barcelona je imala posjed, ali nije imala igru. Coutinho je upropastio jednu sjajnu šansu, izbio je sam pred Oblaka, no Slovenac je obranio, točnije uhvatio je loptu u ruke. Statistički podatak prvog udarca u okvir gola, u kombinaciji jalovog pokušaja Coutinha savršen je prikaz Barcine igre na Wando Metropolitanu.

Kako je utakmica odmicala kraju, tako se i kamera sve više fokusirala na Simeonea koji je desetak minuta prije kraja procijenio da igračima treba podrška s tribina. Kako je Cholo dizao ruke, tako su i kamere pratile kako reagiraju tribine. Barcin inat jednostabno nije bio prisutan, od stare, nepobjedive Barcelone je ostao samo visoki posjed. Kako kaže naslov biografije Slavena Bilića, "Moraš jednom i pucat, nemoš samo dodavat!"

Idući tjedan nas čeka reprezentativna stanka, a potom Barca na Camp Nou dočekuje Valenciju, dok su Real Madrid i Atletico iduće kolo slobodni, odgođene susrete će igrati u kasnijem terminu.

La Liga, 8.kolo

Petak

ATH. BILBAO - ALAVES 1:0

Subota

OSASUNA – RAYO VALLECANO 1:0

MALLORCA – LEVANTE 1:0

CADIZ – VALENCIA 0:0

ATL.MADRID – BARCELONA 2:0

Nedjelja

ELCHE – CELTA VIGO

ESPANYOL – REAL MADRID

GETAFE – REAL SOCIEDAD

VILLAREAL – BETIS

GRANADA - SEVILLA



Tagovi

Atletico MadridBarcelonaLa Liga

Ostale Vijesti