REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Tih početak 'paprene' nedjelje, mreže su mirovale u ogledu Spezije i Verone

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 14:50

Gosti su bili bliže pobjedi, ali Dragowski je bio fenomenalan

Iako ove nedjelje očekujemo mnoštvo dobrih utakmica i još veći broj sjajnih poteza, golova i asistencija, ona prva utakmica igrana u Ligama petice završila je bez pogodaka. Spezia je kao 17. momčad Serie A dočekala Veronu koja ima tri boda manje od njih te im puše za vratom u borbi za ostanak. No, budući da pogodaka nije bilo, prednost se promijenila nije, samo što će Spezia dan zaključiti s 21 bodom, a Verona s njih 18.

Proteklih godina, kad bi se sastajale ove dvije momčadi, sve bi vrvjelo od Hrvata ili pak ex-HNL igrača, ali danas toga nije bilo. Iako su i jedni i drugi imali problema s ozljedama, u ovaj je ogled domaći sastav ušao kao blagi favorit, a kad se podvuče crta nakon 90 minuta, nešto je bolja bila Verona.

Gosti su u nekoliko navrata jako ozbiljno prijetili, Ngonge je propustio jednu fenomenalnu priliku, dok su svoju najveću priliku na utakmici domaćini propustili u 74. minuti. Veznjak Spezije Albin Ekdal je dobro tukao glavom s oko 11 metara, a iako je Perilli već bio svladan, vratnica je bila saveznik gostiju.

Bio je ovo drugi remi u posljednjih pet međusobnih ogleda (dvije pobjede Verone, jedna Spezije), a zanimljivo je kako su ove dvije momčadi posljednju utakmicu bez pogodaka odigrali davne 2007. godine, s tim da se taj ogled odigrao u sklopu Serie B.

Spezia ne zna za pobjedu od studenog prošle godine, Dragowskijju u ruke ide nagrada za igrača utakmice, a nakon što je Provedel preselio u Lazio , dovođenje poljskog vratara na početku sezone pokazalo se sjajnom odlukom čelnih ljudi Spezije. (I.A.S.)



Tagovi

SpeziaHellas VeronaVeronaSerie A

Ostale Vijesti