Youtube Screnshot
Youtube Screnshot

Tibor Halilović za Germanijak: "Trener mi je dao desetku i sada uživam u nogometu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 08:34

Hrvatski veznjak zabio je dva gola u dvije utakmice i postao hit igrač nizozemske lige

Sjajan ulazak u sezonu ima Tibor Halilović. Veznjak koji je početkom ove godine Rujevicu zamijenio Heerenveenom, a HNL nizozemskom Eredivisie, u prva dva kola nove sezone zabio je po pogodak u svakoj utakmici. Pobjednički na gostovanju kod GA Eaglesa (1-0), te u 3-2 domaćoj pobjedi nad Waalwijkom.

Uhvatili smo ga u ponedjeljak. Imao je slobodni dan koji je proveo s obitelji u Amsterdamu.

“Stigli su mi malo u posjet, pa se šećemo gradom”, priča nam Tibor Halilović na čijem glasu je lako uočiti zadovoljstvo novom sezonom.

“Zapravo, nastavio sam ondje gdje sam stao u prošloj. Pred kraj sam zabio dva gola, odradio sam sjajne pripreme i samo mi je bilo bitno da zadržim kontinuitet jer sam i na pripremama zabijao. Na kraju je ispalo super. Uživam u nogometu”.

Od ove sezone trener Johnny Jensen dao mu je novu poziciju. Klasična desetka znači kako je Halilović bliže golu i razlikuje se od pozicije koju je igrao u Rijeci i na kojoj se uostalom prodao u Nizozemsku.

“U Rijeci sam igrao više “osmicu”, kao uostalom tijekom cijele karijere. I onda sam došao u Nizozemsku i odmah su me gurnuli u vatru. Bio sam pet dana u izolaciji jer su bila takva pravila, odradio sam trening i odmah krenuo s utakmicama. Do kraja sam ih skupio dvadesetak i bilo me svugdje. Čak i na lijevom krilu. Na pripremama smo probali na tom mjestu centralnog veznog i bilo je dobro. Eto, nastavilo se tako i u sezoni”, objašnjava Tibor Halilović koji se odlično snašao u novoj sredini. Iako mu je kao Zagrepčaninu koji je igrao u Poljskoj i Rijeci bilo malo teže naviknuti na grad od kojih tridesetak tisuća žitelja, možda je to pomoglo da se fokusira samo na nogomet.

“Pa bilo je čudno na početku, ali kako je bila korona koja je tu jako udarila, mjere su bile zaista velike. Tijekom cijele sezone bio je lock down s policijskim satom pa i nisam imao neki izbor nego trening-kuća. Bila je cura ovdje neko vrijeme pa mi je bilo lakše, a nakon par mjeseci sam se navikao. Jednostavno, nemaš vremena razmišljati o ničemu drugome osim o nogometu”.

Heerenveen je ispunio očekivanja koje je Tibor Halilović stavio pred sebe. Liga je dobra, tempo igre izrazito visok, puno je mladih igrača željnih dokazivanja…

“Jako sam se iznenadio količinom talenata. Puno velikih klubova šalje svoje nade u Nizozemsku kako bi se mogli razvijati i adaptirati na ono što ih čeka u budućnosti. Imate i tih nekoliko jakih klubova s velikim budžetima koji imaju kvalitetu. Kada sve zbrojite, riječ je o jakoj ligi”, tumači naš sugovornik koji ne krije da ima ambiciju nametnuti se u Nizozemskoj. No, priča nam i o ambiciji Heerenveena da se na ljestvici pozicionira odmah iza velikana.

“To je neki cilj, taj plasman u razigravanje za Europu. Mislim da imamo kvalitetu za takvo nešto što smo dokazali u prva dva kola. Kamo sreće da nastavimo tim smjerom. Osobno želim više igrati, izboriti se za svoje mjesto u momčadi i napredovati svakim treningom i utakmicom pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti”.

Odmah po dolasku u Nizozemsku dobio je učitelja za jezik. To je nešto na čemu domaćini inzistiraju. Halilović je odmah prionuo učenju i sada je u fazi da se može sporazumjeti.

“Jezik je izuzetno težak i zaista treba puno truda i strpljenja da ga se savlada. Odmah sam naučio neke osnovne pojmove koji mi trebaju za trening i utakmice i to sam polako nadogradio. Dobra stvar je što većina priča engleski jezik pa se možete lako sporazumjeti kada ste vani”, smije se Halilović koji redovito prati svoje bivše suigrače u Rijeci. Zadovoljan je ulaskom u sezonu, nada se da protiv PAOK-a mogu napraviti posao i ostati u Europi do zime.

“U Rijeci se već godina dobro radi. Neki odu, dođu drugi da ih zamjene a kvaliteta je uvijek prisutna. Pojačali su se ovo ljeto, stiglo je par kvalitetnih igrača. Potom Obregon, Drmić, Prince Ampem, Abass, Murić je ostao. Zaista imaju dobru ekipu. Nikada nisam surađivao s Tomićem, ali mi dečki govore da je dobar trener. Ulazak u sezonu je bio dobar, malo sreće u četvrtak i posao je napravljen. U meni imaju velikog navijača”, poručio je Tibor Halilović iz Heerenveena.


Tagovi

Tibor HalilovićHeerenveen

Ostale Vijesti