Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Thuram deja vu: Ruben Dias dvama golovima srušio Vatrene

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 22:39

Dva gola Kovačića i ostanak Hrvatske u elitnoj skupini unatoč porazu.

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na Poljudu od Portugala rezultatom 3:2, ali uspjela je osigurati ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Utakmicu su obilježili golovi nogometaša koji se rijetko upisuju u strijelce - dvostruki strijelac Mateo Kovačič kod Vatrenih, te dvostruki strijelac Ruben Dias kojemu su ovo bili prvi golovi u nacionalnom dresu Portugala.

Nakon nešto opreznije ulaska u utakmicu, Portugalci su u par navrata prijetili Livakoviću, dok je s druge strane jednako bezuspješno pokušao do gola doći Mario Pašalić.

Do gola smo morali čekati 29. minuti kada veznjak Chelseaja upisuje svoj prvi gol na utakmici. Juranović je pronašao Vlašića koji je izbjegao zaleđe, riješio se čuvara i centrirao u kazneni prostor. Tamo se Semedo nije najbolje snašao, lopta dolazi do Pašalića koji pronalazi Kovačića, a ovaj iz drugog pokušaja nakon obrane Ruija Patricija zabija iz odbijanca za vodstvo Vatrenih 1:0.

Nevjerojatnu priliku nepunih deset minuta kasnije promašio Juranović koji je glavom propustio realizirati praktički stopostotnu priliku, dok odmah s druge strane Danilo Pereira zagrijava dlanove Livakovića koji je ukrotio njegov snažan udarac.

Prava ludnica nastala je tek u drugom poluvremenu.

Prvo je Marko Rog pocrvenio u 51. minuti, a samo minutu kasnije stoper Citya, Dias zabija za izjednačenje.

Samo osam minuta kasnije gosti dolaze do preokreta iz neregularnog gola. Diogo Jota je uz pomoć ruke smirio loptu, dodao povratnu za Joaa Felixa, a ovaj bez problema na prazan gol zabija za 1:0. Ipak, treba dodati da sudac Michael Oliver nije vidio ruku Jote nakon greške Lovrena i nije poništio gol. 2:1 za Portugalce.

Ali nisu se Dalićevi momci predavali i već u 60. minuti Vlašić namješta loptu za Kovačiča koji fantastičnim udarcem s vrha šesnaesterca zabija za 2:2.

Činilo se kako će utakmica tako završiti i kako Vatreni imaju osiguran ostanak u elitnoj skupini ovog natjecanja, ali potom je Švedska smanjila na 3:2 protiv Francuske, a Livaković radi veliku grešku te Dias zabija za - ispostavit će se - pobjedu aktualnog prvaka Europe.

Srećom, više nije bilo promjena rezultata osim novog gola Francuza (4:2) te je Hrvatska osigurala ostanak u elitnoj skupini, a Švedska ide razred niže.


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaPortugalska nogometna reprezentacijaMateo KovačićRuben DiasJoao Felix

Ostale Vijesti