Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Thomas Brdarić doveo bivšeg veznjaka Rijeke i Hajduka kojeg je svojevremeno 'pratio' Juventus

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 09:19

Službena potvrda očekuje se danas tokom dana.

Elvir Maloku danas bi i službeno trebao biti predstavljen kao novi igrač albanskog prvoligaša KF Vllaznije.

Ovaj veznjak još je kao junior napustio Rijeku i karijeru odlučio nastaviti u Hajduku, ali iako se tada pisalo kako ga prate brojni velikani, Maloku nije zaradio veliki inozemni transfer.

Mediji su vrištali svakojaka imena, navodno su zainteresirani bili Juventus i BVB, ali do transfera ipak nije došlo. Malo po malo, strpljenje Elvira Malokua postajalo je sve manje, vjerovao je da je dovoljno kvalitetan da bude član udarnih 11 u Hajduku, a nakon što njegove želje nisu uslišane, pod svaku cijenu odlučio je napustiti klub.

Unazad četiri godine Maloku je promijenio jednako toliko klubova - Gimnastic, AEK Larnaca, Aluminij te Olimpia Grudziadz za koju je igrao prošle sezone.

Njegov klub nije uspio ući u elitni rang poljskog nogometa pa se tako krenulo pričati o povratku u HNL, ali ni do toga nije došlo. Prvoligaše očito nije zanimao, dok je od drugoligaša zainteresirana bila sam Opatija za koju igra njegov mlađi brat Trojan. Ipak, to ga nije zadovoljilo.

Tako je nekadašnji hrvatski (U-17, U-18 i U-19) te albanski (U-21) mladi reprezentativac nakon nekoliko mjeseci lutanja slobodnim tržištem svoj novi angažman pronašao u Albaniji.

Zanimljivo, njegov novi klub nedavno je potpisao sporazum o suradnji s Rijekom, klubom u kojem je Maloku započeo igračku karijeru. Ako se pokaže, možda ga Thomas Bradrić, današnji trener Vllaznije, preporuči Riječanima.

Dodajemo za kraj kako će Maloku potpisati jednogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.


Tagovi

Elvir MalokuAlbanska nogometna reprezentacijaVllazniaHajdukRijeka

Ostale Vijesti