REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Theo bi mogao napustiti Milan, a Rossoneri zamjenu za njega vide u hrvatskom reprezentativcu!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.12.22. | 12:58

Brončani Vatreni je na meti Milana, ali i Intera!

Osam bodova minusa za liderom Napolijem, 23 kola do kraja sezone – situacija je u kojoj se nalazi Milan prije početka drugog dijela sezone. Pioli ima razloga biti zadovoljan, Rossoneri su se plasirali i u nokaut fazu Lige prvaka, igraju dobro, mogu još bolje, a mnogi su uvjereni da će momčad napraviti veliki iskorak prema naprijed kad se Charles De Ketelaere u potpunosti aklimatizira na novu sredinu i kada pokaže da je spreman biti lider talijanskog giganta. Prvih šest mjeseci u Lombardiji nije bilo najbolje, radi toga se već krenulo pisati o tome da bi ga Leeds 'ukrao' Rossonerima baš kao što je to Lyon napravio s Lucasom Paquetom, ali De Ketelaere, barem zasad, neće nigdje.

No, ima jedan drugi igrač koji bi mogao napustiti redove talijanskog velikana, a on je ujedno i jedan od najboljih pojedinaca momčadi i vjerojatno jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Riječ je o Theu Hernandezu, 25-godišnjem lijevom beku kojeg prate dva kluba – Real Madrid i Chelsea.

Iako je prve nogometne korake napravio u Atleticu čiji je član bio 10 godina (2007. – 2017.), Real ga je od gradskog rivala kupio za 24 milijuna eura. Budući da je u to vrijeme Kraljevski klub na poziciji lijevog beka imao Marcela, Theo nije uspio doći do izražaja, a nakon dobrih izvedbi u dresu Real Sociedada u sezoni 18./19., Milan ga je doveo za 22.8 milijuna eura. Odmah se to pokazalo kao pun pogodak, Theo je bio prepun motiva, a otkako je stigao u klub, njegova je tržišna vrijednost na TM-u narasla na 60 milijuna eura. Talijani javljaju da bi Rossonere zadovoljilo 80 milijuna eura te ga za manje ne bi pustili, a u ovom trenutku se Real Madrid i Chelsea navode kao glavni kandidati za njegovim dovođenjem.

Ali, zašto je priča o možebitnom odlasku Hernandeza zanimljiva i za hrvatsku publiku? Ako je vjerovati stranim medijima, čelni ljudi Milana bi u slučaju da realiziraju transfer odmah potražili zamjenu za svojeg ponajboljeg igrača, a igrač koji im je zapeo za oko je – Borna Sosa!

Brončani Vatreni već je četiri i pol godine član Stuttgarta, već neko vrijeme je ponajbolji pojedinac kluba te ponajbolji igrač u Bundesligi na svojoj poziciji, a njegove dobre igre posebno se gledaju pod povećalom u Milanu. Osim istoimenog talijanskog giganta, Sosu već neko vrijeme prati i Inter. Ako Hernandez na zimu ode iz Milana, onda bi Borna mogao domaće utakmice igrati na San Siru, ali ako Dumfries na zimu ode iz Intera, onda bi Borna svoj novi dom mogao nazivati Giuseppe Meazzom.

No, vratimo se nakratko Hernandezu i njegovom potencijalnom odlasku u Madrid ili London.

U ovom trenutku Real Madrid na mjestu lijevog beka ima samo Ferlanda Mendyja, s tim da po potrebi poziciju mogu 'zakrpati' David Alaba (koji već godinama igra kao središnji branič) te Eduardo Camavinga koji je u dresu aktualnog viceprvaka svijeta na mjestu lijevog beka znao odraditi veoma dobru rolu. No, Real Madrid nije klub koji želi 'krpati', već na svakom mjestu imati najbolje igrače na svijetu, a Theo Hernandez to je. I ranije su u klubu znali priznati svoju grešku, najbolji primjer je Alvaro Morata, a budući da su im ove sezone prihodi i rashodi 'u zelenom', ne bi bilo nikakvo iznenađenje da na zimu Florentino Perez svojem omiljenom treneru Don Carlu osigura još jedno veliko pojačanje.

Što se tiče Chelseaja, Chilwell je 'out' do daljnjeg, skupocjeni Cucurella zasad igra veoma dobro, a dojam je da Plavci u ovom trenutku ipak moraju ozbiljnije raditi na dovođenju 'devetke', a ne lijevog beka. Podsjetimo, nedavno je dogovoren dolazak Nkunkua, priča se i o Gvardiolu, ali Potter u ovom trenutku nema neke velike želje, ali isto tako neće 'odbiti' ako mu Uprava dovede igrača kao što je Hernandez.

Borna Sosa je pak spreman napraviti iskorak u karijeri, a budući da se o hrvatskim nogometašima u 'glavnom gradu mode' oduvijek priča samo u superlativima, nimalo ne čudi zašto je na meti Crveno-crnih i Crno-plavih.

U ovom trenutku, TM vrednuje Sosu na 20 milijuna eura, a otprilike bi isti takav iznos bio dovoljan da u Stuttgartu dignu 'palac gore' i dozvole da klupska zvijezda krene u pregovore s potencijalno novim poslodavcem.

Bellisima palla di Sosa per Rebić? Ne znamo za vas, ali nama to zvuči veoma zanimljivo…




Tagovi

Theo HernandezBorna SosaMilanInterDenzel DumfriesStuttgart

Ostale Vijesti